On radi sve – može li Horford sâm da nosi Seltikse?

Prvi duel Bostona i Milvokija bio je za pamćenje, tri trojke u poslednjih 11 sekundi za produžetak. Od drugog se ne očekuje ništa manje.

Izvor: AK

Utorak, 17.04.2018.

15:00

On radi sve – može li Horford sâm da nosi Seltikse?
Foto: Getty images

Seltiksi su uspeli da odbrane TD Garden u nedelju uveče, ali neće im biti lako da sa 2-0 odu u Milvoki.

U nedelju je u centru pažnje bio okršaj dvojice Ol-star krila, Ala Horforda iz Seltiksa i Janisa Adetokumba iz Baksa.

Pre nekoliko meseci Seltiksi su najavljivali napad na titulu sa svojom "velikom trojkom" Kajrijem Irvingom, Gordonom Hejvordom i Horfordom.

Međutim, već u prvoj četvrtini sezone "Kelti" su ostali bez Horforda, a nekoliko nedelja uoči plej-ofa i bez svog ključnog igrača Irvinga. Tako je "knjiga spala na jedno slovo", a Horford je opravdao očekivanja i u prvom meču nosio tim do pobede sa 24 poena uz 12 skokova, četiri asistencije, tri blokade i dve ukradene lopte.

Osim u napadu, gde nije uzalud trošio lopte (5/8), bio je jednako koristan i u odbrani, pre svega protiv Adetokumba.

"Zver" iz Grčke je stigla zamalo do tripl-dabla sa 35 poena, 13 skokova i sedam asistencija, ali ga je Horford ograničio na šut 11/21 i dobro čuvao u bitnim trenucima.

"Uzdamo se u Ala. Bio je neverovatan, nosio nas je cele sezone. Ima svoje momente, zbog načina na koji se protivnik brani protiv nas, i dalje će biti ključni poenter, ali istovremeno defanzivac (zbog Adetokumba, prim. aut). On radi sve", rekao je trener Bostona Bred Stivens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: