NBA plej-of: Ubedljiv start Voriorsa, brejk Pelikansa

Aktuelni šampion Golden Stejt Voriors ubedljivo je slavio protiv San Antonija u prvoj utakmici plej-of NBA – 113:92.

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2018.

08:22

NBA plej-of: Ubedljiv start Voriorsa, brejk Pelikansa
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

Voriorsi su od samog starta postavili tempo i držali kontrolu tokom celog meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 27 poena, dok je Kevin Durent upisao 24 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Kod San Antonija se istakao Rudi Gej sa 15 poena.

U zanimljivom meču Toronto je pred svojim navijačima bio bolji od Vašingtona sa 114:106.

Domaćini su bolje započeli meč, ali su Vizardsi sredinom druge deonice preokrenuli. Vizardsi su imali prednost na poluvremenu 59:55, ali su Reptorsi preuzeli kontrolu i u poslednjem kvartalu stekli dvocifrenu prednost.

Serž Ibaka je predvosio Toronto sa 23 poena, dok je u poraženom sastavu žon Vol je bio najefikasniji sa 23 poena i imao je 15 asistencija i četiri ukradene lopte. U prvoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije Nju Orleans Pelikansi su savladali Portland sa 97:95.

Pelikansi su u gostima bolje započeli meč i imali prednost od 19 poena, ali su domaćini u završnici poslednje deonice istopili prednost rivala i imali poena zaostatka.

Međutim, nisu uspeli da realzuju napade za preokret i Pelikansi su ovom pobedom omoguućili prednost domaćeg terena.

U četvtfinalnoj seriji Istoka Filadlfija je slavila protiv Majamija sa 130:103.

Majami je imao prednost posle prve četvrtine, ali je tim iz Filadelfije preuzeo kontrolu i u trećem kvartalu rešio pitanje pobednika.

Džej Džej redik bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, a pratili su ga Marko Belineli sa 25 i Dario Šarić sa 20.

Kod Majamija Keli Olinik postigao je 26 poena, a Goran Dragić zabeležio je 15 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: