Bogdan: Hoćemo da stvorimo 'kulturu' zvanu Sakramento

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da nije zadovoljan učinkom ekipe u svojoj prvoj NBA sezoni, ali da je bilo pozitivnih trenutaka.

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

19:46

Bogdan: Hoćemo da stvorimo 'kulturu' zvanu Sakramento
Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Bogdanović je bio najbolji igrač Sakramento Kingsa ove godine i veruje da tim može u sledećih nekoliko godina da bude mnogo konkurentniji.

"Imali smo mnogo uspona i padova, pogotovo na početku sezone. Mučili smo se da dođemo do pobede, ali na kraju dana sam zaista ponosan na momke. Ne mogu da kažem da je ovo bila sjajna sezona, nije bila uspešna, znam da smo novi tim, ali ako ovo uzmemo kao uspeh, onda nam neće pomoći u budućnosti. Mislim da možemo da budemo samo bolji", rekao je Bogdanović.

On je istakao da se među Kingsima zna šta je prioritet za sledeću sezonu.

"Cilj za narednu sezonu mi je da stvorimo 'kulturu', da igramo prepoznatljivu igru. Da svaki protivnik kada dode ovde da zna da igramo tu vrstu košarke. Nadam se da cemo raditi zajedno tokom leta, ovo je sjajna grupa momaka, samo nam je potrebno vreme. Ništa se nece desiti preko noći i verujem u ove momke".

Jedan od Bogdanovih mentora bio je i legendarni Vins Karter.

"Ranije u toku godine nisam verovao da igram sa njim u ekipi. Imao sam priliku da pričam s njima, a onda i da igram tokom cele sezone. Ne znam šta ce uraditi, ali nadam se da će ostati. On zna sve i svaki put kada napravite neku grešku, on je tu da te ispravi", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: