Fila oborila rekord Doktor Džeja, Šarić slomio zub za 13 sekundi

Fildelfija Seventisiksersi pobedili su u noći između utorka i srede Atlanta Hokse sa 121:113 i tako upisali rekordnu, 15. uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

07:49

Fila oborila rekord Doktor Džeja, Šarić slomio zub za 13 sekundi
Getty images

Trijumf nad jednim od najlošijih timova ove sezone Filadelfiji su doneli veterani rezervisti Marko Belineli, Džej Džej Redik i Ersan Iljasova. Redik je bio najefikasniji sa 28, Iljasova je imao 26, a Belineli 20 poena.

Na drugoj strani se istakao jedino Taurean Prins koji je ispalio skoro 20 trojki na meču i do kraja sakupio 27 poena.

U timu Filadelfije očekivano još nema Džoela Embida, a Siksersi su već na početku meča doživeli novi peh kada je Dario Šarić zaradio udarac, posekotinu i polomljen zub posle svega 13 sekundi. Pročitajte još: Voriorsi izgubili 40 razlike!
Hrvatski krilni centar stoga nije proveo ni ceo minut na parketu, na kom je organizacija igre poverena Benu Simonsu i Markelu Fulcu, a realizacija spomenutom triu rezervista.

Redik je dobro pogađao u prvom poluvremenu, ali Filadelfija nije uspevala da se odlepi, iako često ni Hoksi nisu znali šta bi s loptom u napadu. Rezonski ili ne, Prins je šutnuo 18 puta za tri i pogodio šest.

Tek polovinom treće deonice, Siksersi prave kakvu takvu razliku kada je Belinelija počeo da služi šut spolja u nekoliko uzastopnih akcija i Filadelfija tada trasira put ka rekordnom 15. trijumfu. Simons je pre kraja završio meč zbog šest ličnih grešaka i u tom trenutku je imao 13 poena, deset skokova i šest asistencija.

"Proces" je sada na trećem mestu pred plej-of, samo dve godine od katastrofalnih 10-72 u regularnom delu sezone., a već je oborio rekord franšize i Džulijusa Irvinga star 35 godina.

Irving je u sezoni 1982/1983. postavio rekord od 14 vezanih trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: