"Divlji, divlji zapad" – Oči Srbije uprte u Nagetse, Kliperse i Vulvse

Kraj regularnog dela NBA sve je bliže, a na zapadu je još mnogo toga nepoznato po pitanju učesnika plej-ofa.

Izvor: LN

Četvrtak, 05.04.2018.

13:15

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Nju Orleans je pobedom protiv Memfisa sebi povećao, a Denveru smanjio šanse za doigravanje, dok najsigurnije izgledaju Juta, San Antonio i Oklahoma, mada ni njima ništa nije sigurno.

Džez je četvrti, Sparsi peti, Tander šesti, Timbervulvsi sedmi, Pelikansi osmi, dok se ispod crte nalaze Nagetsi, pa Klipersi.

Juti je ostalo još četri meča do kraja, dočekuju Voriorse i Kliperse, a gostuju Lejkersima i Portlandu. 'Džezeri' imaju čak 26 pobeda u poslednjih 31 mečeva, te se nalaze u možda i naboljoj formi od svih kandidata za plej-of, a takođe su usamljeni na četvrtom mestu.

San Antonio muku muči bez Kavaja Lenarda, i dalje. 'Mamuze' prvi put posle 18 godina neće imati barem 50 pobeda u sezoni, a iako ih to previše ne zanima, jasan je znak da nemaju dobru sezonu iza sebe. Do kraja imaju još samo tri meča, prvo dva domaćinstva, Portlandu i Sakramentu, a u poslednjem kolu gostovanje Pelikansima, meč koji bi mogao da bude presudni nekoj od dveju ekipa.

Oklahoma u svom stilu, toplo-hladno. Jedno vreme je izgledalo da su bezbedni, barem za ulazak u doigravanje, ali nakon nešto lošijih partija ekipe Bilija Donovana ništa nije sigurno. Slede im dve utakmice na strani poritv dva nezgodna domaćina, Majamija i Hjustona, dok im je olakšavajuća okolnost to što u poslednjem meču sezone dočekuju slabašne Grizlise. Ekipa Nemanje Bjelice, Minesota Timbervulvs, takođe je jedno vreme bila na dobrom putu da bez problema obezbedi plej-of, ali su ih nešto slabiji rezultati, pre svega prouzrokovani ne igranjem Džimija Batlera, stavili u nezavidnu poziciju.

'Vukovi' imaju dva meča sa direktnim konkurentom Denverom, prvo u gostima pa onda kod kuće, a putovaće i u Kaliforniju na megdan Lejkersima i dočekati nesrećne Grizlise. Utisak je da će dvomeč sa Nagetsima biti od presudnog značaja, jer ni jedna od ekipa ne sme da dopusti da u oba duela bude poražena.

Prvi iznad crte su Nju Orleans Pelikansi, predođeni sjajnim Entonijem Dejvisom, ali i uskraćeni za usluge povređenog Demarkusa Kazinsa. Imaju identičan skor kao i Minesota, a raspored im nije obećavajući. Slede im tri gostovanja, Finiksu, Golden Stejtu i Klipersima, a u poslednjem duelu dočekuju San Antonio.

Prvi ispod crte su Denver Nagetsi Nemanje Jokića, sa jednom pobedom manje od Timbervulvsa i Pelikansa. Kao što je već pomenuto, najbitniji dueli će im biti protiv ekipe Nemanje Bjelice, i sa obe pobede bi verovatno izborili mesto u doigravanju, ali važni će biti i dueli sa Klipersima u Los Anđelesu i Trejlblejzersima na domaćem terenu.

Nikola Jokić je u sjajnoj formi, 'vuče' svoju ekipu i, ako izbore plej-of, moraće njemu da se zahvale.

Sa jednom pobedom manje nego Denver, na desetom mestu, nalaze se Los Anđeles Klipersi. Srpski plejmejker Miloš Teodosić neće igrati do kraja regularnog dela, što je samo još jedna od muka ekipe Doka Riversa. Posle gostovanja Juti slede tri meča na domaćem terenu – Denver, Nju Orleans, Lejkersi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: