Adetokumbo dominirao protiv Voriorsa, Durent izbačen

Košarkaši Milvoki Baksa sigurnim koracima idu ka plej-ofu, jer su u noći između četvrtka i petka pobedili šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorse 116:107.

Izvor: MLJ

Petak, 30.03.2018.

09:00

Adetokumbo dominirao protiv Voriorsa, Durent izbačen
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Detroit Pistonsi su bili bolji od Vašington Vizardsa 103:92 i pokušavaju da se domognu upravo mesta koje drže Janis Adetokumbo i ekipa.

U još jednoj zanimljivoj utakmici i derbiju zapadne konferencije San Antonio Sparsi su savladali Oklahoma Siti Tandere sa 103:99.

U timu Voriorsa Kevin Durent neće po lepom pamtiti povratak na teren posle povrede. KD je zbog rasprave sa sudijom zaradio isključenje u meču u kom je na drugoj strani dominirao Janis Adetokumbo.

Grk je ubacio 32 poena za tek drugu pobedu Baksa nad Voriorsima u prethodnih deset okršaja. Voriorsi su održavali korak za Milvokijem do poluvremena, da bi u trećoj četvrtini potpuno potonuli.

Baksi su je završili sa 20 poena prednosti i male su šanse bile za povratak "Ratnika" bez Durenta, Tompsona, Karija i sa još rovitim Drejmondom Grinom.

Šampioni su uspeli da do kraja smanje zaostatak, ali ne i da preokrenu. Osim Adetokumba, Kris Midlton je odigrao dobar meč sa 23 poena, a u Voriorsima je najbolji bio Kvin Kuk sa 30 koševa, dok je Durent ubacio deset do isključenja. Tanderi nisu uspeli da pobede San Antonio Sparse u vrlo turbulentoj sezoni tima Grega Popoviča. Promenljiva forma, čekanje na Kavaja Lenarda, godine ključnih pojedinaca ekipe, nisu previše smetali "Mamuzama" da upišu trijumf nad ekipom u kojoj je Pol Džordž ubacio 26 poena, a Rasel Vestbruk imao 19 poena i 11 skokova.

Momak koji je preuzeo lidersku ulogu u San Antoniju Lamarkus Oldridž je to uradio i ovog puta i sa 25 koševa je bio najbolji u svom timu.

Pratio ga je Peti Mils sa 14 postignutih poena. Oklahoma je bila u igri sve do poslednjih pedesetak sekundi kada je Pol Džordž pogodio oba slobodna bacanja za 96:97.

Oldridž u narednom napadu zakucava posle prolaza, a Mils sa linije penala potom samo potvrđuje pobedu. U preostala dva meča večeri Detroit Pistonsi su i bez Blejka Grifina pobedili peti put u poslednjih šest utakmica, a Majami Hit je pobedio Čikago Bulse sa 103:92 . Ovog puta su savladani Vašington Vizardsi sa 103:92 uz izvrsnu igru Andrea Dramonda.

Centar Pistonsa je ubacio 24 poena i uhvatio 23 skoka. Pošto su oba tima loše šutirala sa spoljnih pozicija, prevlast u reketu je pravila razliku.

Džoš Ričardson je predvodio "Vrelinu" sa 22 poena, 17 je dodao Goran Dragić, a na drugoj strani su bili najefikasnij Nvaba sa 15 i Vonle sa 14 poena.
Printscreen/NBA
Printscreen / NBA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: