Jokić "pokorio" Čikago za "Srpsko veče"

Srbija je bila u centru pažnje protekle noći u Čikagu, pa se Nikola Jokić osećao kao kod kuće i tako i odigrao protiv Bulsa.

Izvor: AK

Četvrtak, 22.03.2018.

08:14

Jokić
Foto: Getty images

Jokić je sa 21 poenom za 24 minuta, sedam skokova i pet asistencija predvodio Denver Nagetse do pobede 135:102, važne u borbi za plej-of.

Srpski centar je bio perfektan u prvom poluvremenu pogodivši svih šest šuteva iz igre, da bi do kraja promašio samo dva (9/11, 2/2 trojke).

Nagetsi su deklasirali Bulse, imali su i 46 poena prednosti i stigli do prve pobede u trećem meču turneje tokom koje će odigrati ukupno sedam utakmica.

"Ovacija, navijači, ljudi iz Srbije su doneli i zastave. Kada Srbija igra ovakva je atmosfera. Zamislite celu arenu ovakvu. Ceo srpski narod voli košarku", objasnio je Jokić Amerikacima. "Srbija, Srbija", orilo se Junajted Centrom tokom "Večeri srpskog nasleđa", dok je Jokić blistao nošen domaćinskom atmosferom pred 20.671 gledalaca.

"Ovo je za njega bio meč kod kuće. Definitivno meč kod kuće. Vidim zašto se tako oseća", rekao je Milsep.

Predvođeni raspoloženim Jokićem i ostali igrači Denvera su se postepeno razigrali, pa su Nagetsi šutirali sjajnih 61,4% iz igre (51/86). Na kraju je najefikasniji bio Pol Milsep sa 22 poena uz osam skokova za 27 minuta na parketu.

Vilson Čendler je pogodio pet od 20 Denverovih trojki i meč završio sa 19 poena, po 16 su ubacili Vil Barton i Džamal Mari koji je imao i sedam asistencija.

Bulse je predvodio takođe centar Kristijano Felisio sa 16 poena, 15 je dodao Bobi Portis uz osam skokova, 14 je ubacio Noa Vonleh, a po 11 Kameron Pejn i Dejvid Nvamba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: