Kari častio "vanzemaljace" novom opremom posle NCAA istorije

Malo ko je čuo za ekipu Univerziteta Merilend iz Baltimora dok na martovskom ludilu kao potpuni autsajderi nisu pobedili apsolutnog favorita.

Izvor: MLJ

Utorak, 20.03.2018.

15:01

Kari častio
Getty Images

UMBC je ekipa koja je u "martovsko ludilo" ušla kao 16. ekipa i koja se sastajala sa prvoplasiranom Virdžinijom.

Predvođeni plejmejkerom iz Portorika Kej Džejom Murom i Džairusom Lajls, "Ritriveri" su pobedili sa šokantnih 74:54.

Nikada se u istoriji nije desilo da 16-plasirani pobedi prvog. Njihov uspeh je širom Amerike prepoznalo mnogo poznatih košarkaša, među njima i dvostruki MVP Stef Kari.

"Svaki pas ima svoj dan. Čestitke za UMBC", napisao je Kari na društvenim mrežama, a onda častio čitavu ekipu iz Merilenda novom opremom i patikama u kojima su se dva dana kasnije suprotstavili moćnom Kanzasu.

"Ritriveri" nisu uspeli da naprave novu senzaciju, Kanzas je pobedio 50:43, ali su bar nakratko momci iz malo poznate ekipe napravili veliki bum u NCAA i ispisali istoriju američke koledž košarke.

Every Dog has their day! Congrats @umbcathletics #checkthekicks #ua #C4

A post shared by Wardell Curry (@stephencurry30) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: