Novicki među pet igrača sa najviše odigranih utakmica

Najverniji košarkaš Dalasa Dirk Novicki uspeo je da dođe do petog mesta po broju odigranih utakmica u NBA ligi, prestigavši Kevina Garneta.

Izvor: LN

Nedelja, 18.03.2018.

12:25

Novicki među pet igrača sa najviše odigranih utakmica
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Novicki ima 1458 utakmica, a ispred njega se nalaze još samo Karl Meloun (1476), Džon Stokton (1504), Karim Abdul-Džabar (1560) i Robert Periš (1611).

Nemac ove godine neće imati priliku da prestigne nekog od preostale četvorice, ali ako se odluči da odigra još jednu sezonu, mogao bi da zauzme čak treće mesto na listi najdugovečnijih.

Krilni centar je sa Dalasom 2011. osvojio prsten i bio MVP finala. Čak 13 puta je bio Ol-star, i praktično nema titule i priznanja koje Dirk nije osvojio.

Iako već neko vreme ne igra kao što smo navikli od njega, Novicki je kroz karijeru beležio 21.7 poena, 2.5 asistencije i nešto manje od osam skokova po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: