Sin Džona Stoktona potpisao za Jutu

Dejvid Stokton, sin jedne od najvećih legendi NBA lige, u Juti će pokušati da nastavi očevim stopama nakon par neuspelih ugovora van Amerike.

Izvor: LN

Subota, 17.03.2018.

11:33

Sin Džona Stoktona potpisao za Jutu
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Omaleni plejmejker 2014. nije uspeo da bude draftovan, a ove sezone prosečno je beležio 16.3 poena i 5.2 asistencije u G ligi.

Amerikanac prvi put je zapao za oko balkanskoj javnosti kada je 2016. objavljeno da je sa zagrebačkom Cedevitom potpisao trogodišnji ugovor. Stokton je bio jedan od onih stranaca koji se nisu snašli, pa je već u novembru iste godine dobio otkaz.

Posle Hrvatske, oprobao se na Novom Zelandu, ali ni tu nije uspeo da završi sezonu. Posle dobrog početka, statistika mu je značajno opala, pa je i tu uspeo da bude otpušten početkom 2017.

Očekuje se da dvadesetpetogodišnjak potpiše ugovor na deset dana sa Jutom, koja je u problem zbog nedavne povrede Rikija Rubija.

Njegov otac, legendarni Džon Stokton, u Džezu proveo je 19 godina, a deset puta bio Ol-star, povučeni su mu brojevi i u Juti i na Gonzagi, a ujedno je i najbolji asistent lige ikada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: