Meveriksi namučili Reptorse, Dragić rešio triler u Los Anđelesu

Prethodne noći u NBA ligi odigrano je šest mečeva, a najuzbudljivije bilo je u Torontu gde su Reptorsi tek posle produžetka savladali Dalas Meverikse – 121:113.

Izvor:

Subota, 17.03.2018.

09:00

Meveriksi namučili Reptorse, Dragić rešio triler u Los Anđelesu
Tanjug/Chris Young/The Canadian Press via AP

Teksašani su pošteno namučili najbolji tim Istoka, a propustili su šansu i da slave pošto je, posle koša Demara Derozana za izjednačenje na 75 sekundi do kraja (106:106), polaganje Denisa Smita juniora izblokirao Serž Ibaka, dok ni Met Barns nije bio precizan u nastavku akcije.

Gosti su bolje počeli i dodatnih pet minuta, ali je onda usledila serija trojki domaćina za novi preokret i konačni trijumf.

Šuter iz Komptona bio je i najefikasniji sa 29 poena (7/20 za dva, 1/3 za tri), šest asistencija i četiri skoka, dok je Jonas Valančunas imao 21 poen i 12 uhvaćenih lopti.

Kod gostiju je najbolji bio Barns sa 27 poena (10/17 za dva, 1/3 za tri), pet skokova i tri asistencije, Smit je dodao 19, a Džej-Džej Barea poen manje. Još uzbudljivije bilo je u Los Anđelesu gde je Goran Dragić, na nešto više od 15 sekundi pre kraja, pogodio za pobedu Majami Hita nad domaćim Lejkersima – 92:91.

Slovenačkom reprezentativcu to je bio 30 poen (6/11 za dva, 4/7 za tri), a imao je i pet skokova. Keli Olinik je dodao 17 poena i pet uhvaćenih lopti s klupe, dok je Džejms Džonson pružio raznovrsnu partiju sa 12 poena, sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

'Jezerdžijama' nije pomogla ni odlična partija Džulijusa Rendla sa 25 poena (9/17 za dva) i 12 skokova.

Bruk Lopes meč je završio sa 18 poena, Kajl Kuzma imao je 11 poena i osam uhvaćenih lopti, Lonzo Bol devet poena i po osam skokova i asistencija, dok je potpuno pobacio Ajzea Tomas pogodivši samo jedan od devet šuteva iz igre. I Filadelfija 76ersi su morali da se pomuče protiv jedne od najlošijih ekipa lige, ali su na kraju ipak savladali Bruklin Netse preokretom u drugom poluvremenu – 120:116.

Novi sjajan meč odigrao je Ben Simons sa 21 poenom (10/17 za dva), 12 asistencija, osam skokova i tri krađe. Džoel Embid imao je 24 poena i rekord karijere od 19 uhvaćenih lopti, ali i veoma loš procenat šuta iz igre (5/19 za dva, 1/4 za tri).

Odličan je bio i Džej-Džej Redik sa 23 poena, a dvocifren učinak imali su još Džastin Anderson sa 11 i Robert Korvington sa 10 poena.

U poraženom sastavu bolji od ostalijh bio je Rondej Holis-Džeferson sa 21 poenom (7/12 za dva, 0/1 za tri), deset skokova i pet asistencija, ali ga je na pravi način ispratio samo Spenser Dinvidi sa 14 poena i istim brojem proigravanja. Konačno, rutinski trijumf prethodne noći zabeležili su Boston Seltiksi, bez Kajrija Irvinga i Džejlena Brauna, na gostovanju Orlando Medžiku– 92:83.

Na Floridi su raspoloženi bili rezervisti Seltiksa, a predvodio ih je Greg Monro sa 17 poena (6/8 za dva) i pet skokova.

Starter Teri Rozir imao je isti broj poena, ali i dva skoka više i pet asistencija, Al Horford ubacio je 15 i uhvatio pet lopti, dok je Abdel Nader imao 11 poena.

S druge strane, Džonatan Simons i Di-Džej Ogastin zabeležili su po 13 poena, ali je ipak najefikasniji bio rezervista Šelvin Mek sa 16 poena i sedam skokova.

Zapadna konferencija:

nba.com

Istočna konferencija:

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: