Bogdanović: Bio sam strpljiv, čekao sam pravi trenutak

Bogdan Bogdanović obeležio je pobedu Sakramento Kingsa nad Majami Hitom košem sa devet metara u završnici produžetka.

Izvor: AK

Četvrtak, 15.03.2018.

08:31

Bogdanović: Bio sam strpljiv, čekao sam pravi trenutak
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Srpski košarkaš nije imao najbolje šutersko veče (5/14), ali je njegov koš prelomio meč.

"Sjajna pobeda, moramo uvek ovako igrati, posebno kao na početku treće četvrtine. Opet smo krenuli loše, mene nije išao šut, ali sam bio strpljiv, čekao pravi trenutak, video sam prostor, dobio sam loptu i pokušao", rekao je Bogdanović.

Malo je nedostajalo da bude tragičar jer je u prethodnom napadu izgubio loptu.

"Nisam video da me čovek prati, pitao sam se da li da ga predriblam. Nisam video drugog, imao sam sreće. Potom oni nisu pogodili, a ja sam ubacio trojku. Veliki koš", dodao je bek Kingsa. Kingsi su se davno oprostili od šanse da igraju u plej-ofu, ali su dobili četiri od poslednjih osam mečeva i "pobegli" sa dna Zapada.

"Ovo je neverovatna šansa za nas da napredujemo i budemo bolji iz dana u dan. Mislim da to dobro koristimo, naporno radimo, ovakve utakmice nam mnogo pomažu, nemamo pritisak kao drugi, lakše je, ali i od pomoći da naučimo kako da "zatvorimo" utakmice. To je veliko iskustvo za nas", kaže Bogdanović.

U duelu sa Hitom imao je obračun sa Goranom Dragićem, koji je letos predvodio Sloveniju do titule prvaka Evrope, upravo u meču sa Srbijom. "Dragon" je protiv Kingsa postigao 33 poena.

"Mnogo ga poštujem, "paklen" je igrač. Znam kako da igra, lako ostvari sve što poželi. Zabavno je gledati ga i igrati protiv njega. Moram mu ukrasti neke pokrete, rad nogu u reketu pre svega, mislim da mi to može koristiti iako sam viši, a on brži", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: