Beli nastavlja da blista, odličnom Jokiću "visi" plej-of

U noći između utorka i srede na NBA parketima bila su četvorica srpskih igrača, a najbolji su bili Nemanja Bjelica i Nikola Jokić.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

08:12

Beli nastavlja da blista, odličnom Jokiću
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Bjelica sjajno koristi veliku minutažu, pa je sada u pobedi svoje Minesote nad Vašingtonom sa 116:111, za skoro 39 minuta u igri postigao 17 poena (7-16 iz igre, 3-7 za tri), uz 8 skokova, 7 asistencija i po blokadu i ukradenu loptu.

Posle izjednačene utakmice Timbervulvsi su uspeli da slome otpor protivnika u poslednjoj četvrtini, koju su dobili sa 13 razlike, pa sada ozbiljno mogu da razmišljaju o doigravanju.

Ponovo je dominirao Karl-Entoni Tauns sa 37 poena i 10 skokova, dok je Endru Vigins stao na 16 poena, tri više od Džefa Tiga.

U redovima Vizardsa Markif Moris bio je najefikasniji sa 27 poena i 4 uhvaćene lopte.

Minesota je posle ovog trijumfa šesta na Zapadu sa skorom 42-29, dok je Vašington petoplasirani u Istočnoj konferenciji sa 38 pobeda i 30 poraza. Nikola Jokić je uhvatio ritam uprkos problemima sa faulovima, pa je duel završio sa 15 poena, 9 skokova, 5 asistencija i jednom ukradenom loptom, ali je njegov Denver poražen od Los Anđeles Lejkersa rezultatom 112:103 i biće mu izuzetno teško da izbori plej-of.

Tim iz Kolorada je doživeo peti poraz u prethodnih devet utakmica i pao na 10. mesto na Zapadu sa skorom 31-37 i vodiće veliku borbu sa San Antoniom, Jutom i Klipersima.

Uspela je ekipa Majka Melouna da se vrati posle loših prvih 12 minuta, potom i da povede u nastavku i sačuva prednost do treće četvrtine, kada su ‘Jezerdžije’ pojačale ritam i odnele pobedu.

Kajl Kuzma i Džulijus Rendl postigli su po 26 poena uz po 13 skokova i po dve asustencije, a Kuzma je doao i jednu ukradenu loptu. Ajzea Tomas je meč završio 23 poena, dok je Bruk Lopez imao 17.

Jokić je već u prvom poluvremenu napravio brze tri lične zbog kojih nije mnogo vremena proveo na parketu, pa ni odlična partija Vilsona Čendlera nije bila dovoljna – 26 poena i 10 skokova.

Tim iz "grada anđela" je sada odmah ispod ‘Grumenja’ na tabeli sa 31 trijumfom i 36 neuspeha. Za razliku od Nagetsa, Los Anđeles Klipersi su pobedili i zadržali odlične šanse da budu među prvih osam na Istoku – bili su bolji od Čikaga sa 112:105, Miloš Teodosić je grao 24 minuta i postigao je 7 poena uz po 4 uhvaćene lopte i uspešnih dodavanja, a Boban Marjanović je za 5 minuta na parketu upisao 3 skoka.

Momci koje predvodi Dok Rivers imali su kontrolu tokom većeg dela utakmice, iako su Bulsi zapretili pred odlazak na odmor, ali Klipersi nisu dozvolili iznenađenje.

Diandre Džordan je očekivano dominirao u reketima – upisao je dabl-dabl sa 29 poena i 18 skokova, uz odličnih 5 proigravanja. Odlično ga je pratio Lu Vilijams sa 26 poena, dok je Heris dodao 18.

Sa druge strane, najbolji je bio Bobi Portis sa 19 poena i 9 skokova, poen manje i 6 asistencija upisao je Dan, a Nvaba je završio duel sa 15 poena.

Čikago nema nikakve šanse ove sezone, trenutno je 12. na Istoku sa skorom 23-44. U ostalim utakmicama pobede su ostvarili Indijana, Oklahoma, Toronto, Dalas, Nju Orleans, San Antonio, Juta i Klivlend.

Istočna konferencija:

Foto: Screenshot (nba.com)

Zapadna konferencija:

Foto: Screenshot (nba.com)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: