Kevin Lav otvoreno o svom mentalnom zdravlju

Kevin Lav progovorio je prvi put javno o napadu panike koji je imao tokom utakmice sa Atlanta Hoksima 5 novembra, zbog čega je hospitalizovan.

Izvor: AK

Utorak, 06.03.2018.

18:55

Kevin Lav otvoreno o svom mentalnom zdravlju
Foto: Getty images

Lav je taj napad opisao kao istovremeni bol u stomaku i gubljenje daha.

"Došlo je niotkuda, nikad ranije nisam to imao. Nisam znao ni da li je stvarno. Ali bilo je, stvarno kao slomljena ruka ili iskrenut zglob. Od tog dana, skoro sve što sam mislio o svom mentalnom zdravlju se promenilo", napisao je Lav za portal "The Players Tribune" u utorak.

Lav je takođe napustio meč sa Oklahoma Siti Tanderom u januaru već u prvoj četvrtini, a to je objašnjeno bolešću. Njegov iznenadni odlazak sa terena doveo je do timskog sastanka u svlačionici Kavalirsa, tokom koga ga je nekoliko igrača optužilo da je odglumio da mu je loše.

On je navodno otkrio saigračima da je imao novi napad panike, ali u obraćanju javnosti nije pomenuo dešavanja tokom i posle meča sa Tanderom.

Lav je napisao da je znao da nešto nije u redu pre nego što su se pojavili pravi simptomi tokom treće četvrtine. Vratio se ekipi dan kasnije i igrao protiv Milvoki Baksa dva dana nakon toga.

Otkrio je da nekoliko puta mesečno posećuje terapeuta otkako je prvi put doživeo napad.

Prošlog meseca bek Toronto Reptorsa Demar Derozan je otkrio da pati od depresije. Lav je istakao da ga je to delom motivisalo da otvoreno priča o svom mentalnom zdravlju.

"Naterate da se zamisliš kako se svi muče sa nekim stvarima, a ponekad mislimo da smo jedini koji imaju takav problem. Realnost je da verovatno imamo mnogo zajedničkog sa našim prijateljima, kolegama i komšijama. Mentalno zdravlje je nevidljiva stvar, ali nas sve dotiče. To je deo života. Kao što je Demar rekao, nikad ne znaš kroz šta neka osoba prolazi", dodao je Lav.

Lav nije igrao od 30. januara zbog preloma ruke. Nada se da će se vratiti na parket pre predviđenog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: