"Najplaćeniji ruki u istoriji se dokazuje u Kingsima"

Sezona Bogdana Bogdanovića za samo nekoliko dana doživela je veliki zaokret, pošto je od momka koji igra dobro na početku karijere došao naslovnih strana u SAD.

Izvor: PT

Četvrtak, 22.02.2018.

08:10

Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Srpski košarkaš osvojio je MVP nagradu na utakmici "zvezda u usponu" na ol-staru u Los Anđelesu i time je skrenuo veliku pažnju na sebe.

Brojni mediji u Sjedinjenim Američkim Državama počeli su da što više pišu o našem košarkašu, a jedan takav tekst dolazi od poznate medijske kuće NBC.

Bogdanović je letos potpisao trogodišnji ugovor sa Kingsima vredan 27 miliona dolara (9 godišnje), čime je postao najplaćeniji novajlija u istoriji NBA lige.

NBC u tekstu "Najplaćeniji ruku u NBA istoriji, Bogdan Bogdanović se dokazuje u Kingsima" piše o nekadašnjem košarkašku Partizana i Fenerbahčea, navodeći da je srpski igrač konačno odlučio da dođe u SAD.

Bogdanović je 2014. godine izašao na Draft kada su ga Finiks Sansi odabrali kao 27. pika prve runde. "Tako sam sebe ovde stavio na radar", rekao je Bogdanović, a potom i dodao da je već te godine želeo da dođe u najjaču ligu na svetu.

Plan je ipak bio drugačiji, Bogdan je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom i u naredne tri sezone osvojio je sve sa turskim klubom.

Jedan od ključnih detalja u Bogdanovićevoj karijeri biće i Draft 2016. godine kada je Vlade Divac trejdovao 8. pika prve runde za prava na Bogdana Bogdanovića i 13. pika.

Srpski košarkaš je u takmičarskoj godini 2016/2017 osvojio je sve sa Fenerom i usledio je put ka SAD gde je u junu potpisao ugovor na tri godine težak 27 miliona dolara.

Bogdan je ovim postao najplaćeniji ruki u istoriji lige, ali kako kaže novac ne igra košarku. "Novac ne igra košarku. Morate da izađete na teren i pokažete zašto se plaćeni", ističe reprezentativac Srbije.

Nekadašnji igrač Partizana je to i uradio, pošto je već na startu svoje NBA karijere imao nekoliko zapaženih rola – svi se dobro sećamo novembra i pogotka preko Drejmonda Grina za pobedi Kingsa nad aktuelnim šamionom lige.

Bogdan je nastavio da pruža dobre partije, a logično bilo je tu i onih slabih večeri što je potpuno normalno za igrača koji je tek došao iz Evrope. Usledilo je veliki priznanje od čelnika lige kada je pozvan na "rising star" utakmice, gde je pokazao ligi šta ume.

Predvodio je "tim sveta" sa 26 poena, šest asistencija i četiri skoka čime je zaslužio da bude MVP.

Bogdanović dokazuje sebe i uloženi novac u njegov ugovor, veliki je radnik i očekujte još bolje partije do kraja ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: