Nikola Jokić = 146.000.000 $

Pre nešto više od šest godina bio je samo još jedan dečko iz Sombora koji je u slobodno vreme voleo da igra košarku.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

10:00

Nikola Jokić = 146.000.000 $
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Danas, taj isti Somborac ušao je u istoriju NBA lige – oborivši rekord star više od pola veka, iz 1955. godine.

Iako njegovu igru nikako ne bi trebalo opisivati kroz brojeve ili, još manje (nikako), gledati njegov učinak na parketu kroz statističke parametre – ono što je Nikola Jokić postigao u noći 16. februara protiv Milvoki Baksa teško da će iko ikada nadmašiti.

Srpski reprezentativac pružio je partiju života, baš u stilu u kom je to činio i na zemljanom terenu u rodnom gradu sa dvojicom starije braće, tačno kao da je to najlakša stvar na svetu. Za svega 14 minuta i 33 sekunde, odnosno nepuna dva minuta pre odlaska na poluvreme, ostvario je tripl-dabl učinak.

Joka je istorijsko veče do kraja susreta pretvorio u pravi spektakl sa 30 poena (8/11 za dva, 3/3 za tri), 17 asistencija i 15 skokova, za šestu pobedu njegovog Denvera u poslednjih sedam susreta, čime su Nagetsi nastavili da se penju na tabeli Zapadne konferencije u borbi za što bolju poziciju u odlučujućim borbama za plej-of.

I, dok američki mediji analiziraju i potežu pitanje da li je Nikola Jokić jedan od najunikatnijih igrača lige, uprava tima iz Kolorada ispred sebe ima popriličnu jasnu računicu za naredno leto, kada naš igrač oko koga žele da grade budućnost franšize postaje ograničeno slobodan agent, ali sa jednom veoma važnom specifičnošću.

Opširnije u temi našeg Nemanje Đorđevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: