B/R: Simons i Jokić na vrhu liste budućih zvezda

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, spada među igrače koji najviše obećavaju i od kojih se očekuje da budu lideri nove nadolazeće generacije.

Izvor: PT

Ponedeljak, 19.02.2018.

17:00

B/R: Simons i Jokić na vrhu liste budućih zvezda
Photo by Abbie Parr/Getty Images

Jedan od najpoznatijih američkih medija "Bleacher report" izbacio je listu od deset igrača ispod 25 godina koji imaju najveće šanse da postanu superstarovi.

U tekstu "Ranking the NBA's 10 Most Promising Stars in the Making" Jokić se nalazi na drugom mestu, odmah iza košarkaša Filadelfije Bena Simonsa.

Poenta je na igračima ispod 25 godina, a na listi nema Džoela Embida i recimo Janisa Adetokumba jer su oni već superstarovi i Ol-star košarkaši.

Da je budućnost Denvera blistava vidi se i po ovom tekstu, pošto je autor čak tri igrača iz Nagetsa uverstio na ovaj spisak. Geri Heris je na devetom mestu, Džamal Mari na osmom, dok naš Nikola zauzima visoko drugo mesto. "U Mariju, Jokiću i Herisu, Denver ima jedne od najboljih mladih igrača u ligi. Nekoliko generalnih menadžera je pitano da biraju između 'jezgra' koje ima Denver, Minesota i Portland. Dosta njih bi odabrala Denver", napisao je novinar ESPN Zek Lou, a navodi su u pasusu kod obrazloženja zašto je Nikola na drugom mestu.

Jokić je nesumnjivo glavni igrač među pomenutim igračima (Heris i Mari) i već pruža partije kao jedan od 10 najboljih mladih igrača u ligi.

"Bličer riport" istakao je i najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige koji je centar Denvera ostvario protiv Milvoki Baksa.

"Potrebno je da ga gledate i shvatićete da ima uticaj na igru kao superstar. Retko ima veče kada se ispromašuje, pravi najbolja dodavanja koja ćete da vidite u ligi i menja izgled igre kada god uđe na teren", stoji u zaključku teksta "Bličer riporta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: