Šarić: Dražen i Divac otvarali put, danas Jokić glavni u timu

Hrvatski košarkaš Dario Šarić istakao je da evropski igrači dana u NBA ligi imaju znatno veću ulogu u timovima nego pre.

Izvor: AK

Ponedeljak, 19.02.2018.

11:00

Šarić: Dražen i Divac otvarali put, danas Jokić glavni u timu
Foto: Getty images

Šarić je uz Bogdana Bogdanovića predstavljao zemlje više Jugoslavije na ovogodišnjem Ol-star vikendu u duelu igrača koji su tek počeli NBA karijeru.

Šarić je postigao 18 poena ubacivši četiri trojke, uz pet asistencija, u pobedi "Sveta" nad "SAD" u kojoj je MVP bio upravo Srbin Bogdanović (26p, sedam trojki, 6as, 3sk za 21 minut).

"Mislim da su evropski igrači poslednjih nekoliko godina počeli da imaju veliki uticaj u svojim timovima. Nije više kao nekada, pre 20-25 godina, kada ste imali samo Dražena Petrovića ili Vlada Divca, koji su otvarali Evropljanima put u NBA ligu. Danas je priča drugačija, imate Nikolu Jokića i Janisa Adetokumba, koji su glavni u svojim ekipama, imate mene, Bojana i Bogdana Bogdanovića. Toliko je igrača koji igraju dobro i predstavljaju evropsku košarku na najvišem nivou", istakao je Šarić za "Jutarnji".

Osim Šarića i Bogdanovića, čast Evrope su branili još Lauri Markanen (15p) i Domantas Sabonis (13). Šariću je ovo bio drugi nastup na Ol-staru, kao ruki je prošle godine postigao 17 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

"Uvek sam sanjao da ću jednoga dana biti deo nečega velikog poput ovoga, bez obzira na to što se radi o utakmici "početnika", a ne o pravom Ol-staru. Mislim da sam učinio ponosnim svoju porodicu, prijatelje, rodni grad i sve ljude, koji su bili uz mene tokom moga košarkaškog sazrevanja", rekao je Šarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: