Lebronov tim odbranom slomio Karijev, Džejms MVP

Tim Lebrona Džejmsa savladao je ti Stefa Karija 148:145 u prvom izdanju nove ere Ol-star NBA meča.

Izvor: AK

Ponedeljak, 19.02.2018.

08:11

Lebronov tim odbranom slomio Karijev, Džejms MVP

Džejmsova ekipa je preokrenula 13 poena zaostatka u poslednjih sedam minuta susreta za Ol-star skoro pa nikad viđenim oružjem – odbranom.

Junak meča bio je upravo Džejms kojem su nedostajale dve asistencije za tripl-dabl, ali je u samoj završnici izjednačio trojkom an 144:144, a onda položio na dodavanje Kajrija Irvinga za 146:145.

Usledio je promašaj Džejmsa Hardena za tri poena, da bi 11 sekundi pre kraja tačku na pobedu Džejmsovog tima stavio Rasel Vestbrul, na dodavanje Lebrona. Gledaoci u Stejpls centru u Los Anđelesu mogli su od početka meča da uživaju u šuterskom nadmetanju, ali i defanzivnim okršajima igrača dva tima, pa je tako Vestbruk sprečio zakucavanje Janisa Adetokumba, dok je Rasa "zalepio" Džoel Embid.

Sjajan tandem u odbrani su bili Kajri Irving i Pol Džordž, koji su nekoliko puta ukrali loptu protivnicima, a posebno su se istakli krajem prvog poluvremena kada su uhvatili u "zamku" Džejmsa Hardena.

"Želeli smo da promenimo pričo o Ol-staru koji je postao šala. Želeli smo da pokažemo pravu košarku", rekao je Kevin Durent.
Foto: Getty images
Džejms je meč završio sa 29 poena (12/17 iz igre), deset skokova i osam asistencija, a pratili su ga Kevin Durent sa 19, Pol Džordž sa 16, Andre Dramond sa 14, Kajri Irving sa 13 (9as, 7sk), Entoni Dejvis sa 12, te Kemba Voker i Rasel Vestbruk (8sk, 8as) sa po 11 poena.

Najefikasniji u Karijevom timu bili su Demar Derozan i Demijen Lilard sa po 21 poenom, 19 je ubacio Džoel Embid uz osam skokova, dabl-dabl sa 17 poena i deset skokova je imao Karl-Entoni Tauns, 16 je dodao Janis Adetokumbo, 15 Klej Tompson, a 12 Džejms Harden uz osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

Kari je utakmicu završio sa tek 11 poena (3/13 za tri), šest skokova i pet asistencija.
Foto: Getty images
Foto: Getty images
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Gallardo
Foto: Tanjug*Bob Donnan via AP, Pool
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Gallardo
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: