Stojaković: Dve generacije igrača iz Evrope su menjale NBA

Bivši košarkaš, sada deo struke u Sakramento Kingsa Predrag Stojaković priča kako je NBA liga otvorila vrata igračima van granica SAD.

Izvor: MLJ

Nedelja, 18.02.2018.

20:15

Stojaković: Dve generacije igrača iz Evrope su menjale NBA
Getty images

Stojaković je za Eurohoops rekao da je Bogdan Bogdanović napravio rezultat na ol-star vikendu jer se igrao košarke.

Zadovoljan je i što Bogdan nije bio jedini igrač Kingsa među mladim zvezdama lige.

"Imali smo tri igrača na utakmici Zvezda u usponu, bili su Hild, Bogdanović i Foks. Naravno, ceo vikend je bio fešta i svi se zabavljamo. NBA svake godine poboljšava stvari. Mislim da svi koji dođu da gledaju nikada to posle ne zaborave", rekao je Stojaković za Eurohoops.

"Bogdan je generalno harizmatičan momak i ovde je došao kao formiran igrač on ima 26 godina i mislim da kada pristupite ovom vikendu kao on, onda se dese dobre stvari. Bio je opušten, zabavio se i osvojio priznanje MVP", kaže Stojaković kome se tokom razgovora priključio i nekadašnji "šef" Mark Kjuban.

Kjuban je vlasnik Dalas Maveriksa sa kojima je Stojaković 2011. osvojio šampionski prsten NBA lige koji se ubacio šalom, "Je li laže o onome što je bilo na takmičenju u zakucavanjima?", posle čega se pozdravio sa Stojakovićem i otišao.

Peđa je potom objasnio da se situacije kao što je bio skorašnji odlazak Jorgosa Papajanisa dešavaju u NBA ligi, a prokomentarisao je i vreme pre tridesetak godina kada su se vrata NBA tek otvarala za igrače iz Evrope.

"Bili su Vlade Divac i Dražen Petrović, bio je tu i Detlef Šremf koji je dosta mlad otišao u Ameriku, a tu je bila i generacija s kraja devedesetih i svi smo pomogli da se promeni razmišljanje NBA timova, da počnu da gledaju i preko granice SAD i da veruju u mlade talente širom sveta", objašnjava Stojaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: