"Svet" bolji od Amerikanaca – Bogdanović MVP na Ol-staru!

Tim Sveta deklasirao je SAD u meču "Zvezda u usponu" kojim je otvoren Ol-star, a za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je naš Bogdan Bogdanović.

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

08:14

Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Svet je slavio rezultatom 155:124, a Bogdanović je kao rezerva na terenu proveo 21 minut i za to vreme postigao 26 poena (9-16 iz igre, 7-13 za tri), uz 4 skoka, 6 asistencija i jednu ukradenu loptu.

"Svakoj utakmici prilazim na isti način. Trudim se da se takmičim, pokušavam da budem najbolja verzija sebe tog dana, to se desilo i večeras. Nikad ne znate šta će se dogoditi", rekao je Bogdanović.

Nekadašnji igrač Partizana i Fenerbahčea započeo je svoj prvi Ol-star na klupi, ali je već po ulasku u igru nagovestio da će imati fantastično šutersko veče. Tim Sveta je konstantno vodio, a Bogdan je nizao trojke i sa velike udaljenosti – pre nekoliko poslednjih promašaja imao je 6-8 za tri, da bi se na kraju zaustavio na 26 poena. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bogdanovićev saigrač iz Sakramenta Badi Hild sa 29 poena, a istakli su se još Džamal Marej je ubacio 21 poen i imao sedam asistencija i šest skokova. Šarić je prikazao dobru partiju sa 18 poena i pet asistencija, 15 je dodao Markanen, dok je dabl-dabl imao je Domantas Sabonis (13p, 11sk).

Ol-star u ‘Stejpls’ centru počeo je izuzetnim duelom "Zvezda u usponu" u kojem su stranci ponovo, čak treći put u poslednje četiri godine bili bolji od Amerikanaca.

Spektakl u Los Anđelesu biće nastavljen takmičenjem u veštinama, zakucavanjima i šutiranju trojki, a završen spektaklom između ekipa Stefena Karija i Lebrona Džejmsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: