Tata ucenjuje Lejkerse: Lonzo će otići ako ne uzmete sva tri sina

Lavar Bol, otac mlade zvezde Los Anđeles Lejkersa Lonza ucenio je NBA velikana dovođenjem i preostala dva njegova sina u Stejpls centar.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Lonzo igra sa dosta oscilacija u svojoj ruki sezoni, prosečno beleži 10,2 poena uz po 7,1 skokova i asistencija, ali je njegov šut ogroman problem. Pogađa tek 35% pokušaja iz igre, a zbog povrede je van parketa od sredine januara.

Tata Bol je poručio Medžiku Džonsonu da se Lonzo, drugi pik sa prošlogodišnjeg drafta, napustiti Lejkerse ukoliko ne dovedu Lianđela i Lamela.

Bol je ispisao Lianđela sa koledža, a Lamela iz srednje škole kako bi ih on lično spremao za NBA, a pre nekoliko meseci su postali profesionalci u jednom anonimnom klubu iz Litvanije.

"Želim da sva tri moja dečaka igraju za Lejkerse, ako se to ne dogodi, ako ne uzmu Gela (Lianđelo) ove godine, vratiću ga ovde (Litvanija) da igra još dve godine sa Melom. Lonzo će tad biti u trećoj godini ugovora i želim da svaki NBA tim zna, on neće potpisati novi ugovor sa Lejkersima već će ići u koji god tim pristane da uzme svu trojicu. To je moj plan", izjavio je Lavar litvanskim medijima.

Otac braće Bol čak ni ne traži veliki novac od Lejkersa da dovedu ostale njegove sinove.

"Lonzo igra najbolje kada je brat pored njega. Zašto ne bi, on je "paklen" šuter. Ne igraju na istoj poziciji. Videli ste koliko je bio uspešan kada je sa bratom. Zašto ne bi bili pametni i rekli: 'Želiš brata? Hajde, da kompletiramo 'rojal flaš'. Ne moramo ići na draft. Potpišite ga kao slobodnog igrača. Ne morate dati Galu 15 miliona dolara. Dajte mu milion za tri godine, uzećemo jer zarađujemo mnogo van terena. Osvajaćete titulu za titulom jer moji momci neće želeti da odu. Dugo ćete moći da zaržite šampionski tim, sada ne možete jer se nudi više novca, zbog toga igrači idu iz ekipe u ekipu. A šta je bolje od braće Bol zajedno? Velika trojka. Originalna velika trojka", dodao je tata Bol.

NBA

strana 1 od 38 idi na stranu