"Đoković, Slovenija šampion Evrope – da je Jugoslavija ostala..."

Bojan Bogdanović, košarkaš Indijane Pejsersa, rekao je da zemlje sa prostora bivše Jugoslavije poseduju mnogo talenta.

Izvor: PT

Ponedeljak, 12.02.2018.

18:00

Photo by Andy Lyons/Getty Images

"Svi delovi bivše Jugoslavije su veoma bogati sportskim talentom – fudbal, košarka, tenis... Svuda smo (ex Jugoslavija) u vrhu", rekao je Bogdanović.

Najbolji hrvatski košarkaš istakao je da bi Jugoslavija bila najbolja u mnogim sportovima da se nije raspala.

"Kao što sam rekao talentovani smo i da smo ostali zajedno bili bismo najbolji u mnogim sportovima. Đoković je bio broj jedan u tenisu i u Hrvatskoj imamo nekoliko igrača... Slovenija je šampion Evrope, a u finalu su pobedili Srbiju. To vam sve pokazuje...", istakao je on.

Bogdanović je sa Hrvatskom na Evrobasketu zaustavljen u osmini finala od selekcije Rusije.

"Niko nije očekivao da će oni (Slovenija) osvojiti, znali smo da su veoma talentovana grupa igrača, ali niko nije očekivao će osvojiti titulu. Mislim da je to dobro za košarku", rekao je Bogdanović.
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images
Bek Indijane prokometarisao je i Luku Dončića.

"On je neverovatan košarkaš, ima samo 18 godina ali igra kao zreo košarkaš. Nadam se da će naredne godine doći ovde, da će biti prvi pik na Draftu i da će svima pokazati šta ume".

Novinare je zanimalo poređenje Luka Dončić/ Dražen Petrović

"Njih dvojica su različiti igrači, Dončić je više svestran igrač, dok je Dražen bio jedan od najboljih poentera u istoriji ovog sporta. Možemo da ih poredimo samo po godinama, odnosno šta su radili u ovom uzrastu, ali sve ostalo nije isto", kazao je Bojan.

Pojedini su poredili i Miloša Teodosića sa nekadašnjom NBA legendom Pitom Maravičem.

"Različite su to košarkaške ere, drago mi je što je Teodosić konačno došao u NBA i nadam se da će svima pokazati šta ume na terenu", zaključio Bojan Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: