Povreda koja menja karijeru – Porzingis pokidao ligament kolena

Prva zvezda Njujork Niksa Kristaps Porzingis doživeo je tešku povredu zbog koje će pauzirati najmanje 6-9 meseci.

Izvor: AK

Sreda, 07.02.2018.

09:25

Povreda koja menja karijeru – Porzingis pokidao ligament kolena
Foto: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Letonac je pokidao prednji ukršteni ligament kolena u porazu Niksa od Milvoki Baksa 103:89 u svom Medison Skver Gardenu protekle noći.

Porzingis se povredio u trećem minutu drugog perioda nakon što je doskočio na stopalo Janisa Adetokuboma posle zakucavanja.

"On je više od košarkaša, on je moj brat. Ne volim nikog da vidim sa takvom povredom kolena. On je Ol-star. Moliću se za njega. On je najvažniji član naše porodice", rekao je centar Niksa Turčin Enes Kanter.

Ova povreda mogla bi da značajno utiče na karijeru 22-godišnjeg krilnog centra od koga se očekivalo da narednih godina bude jedan od najboljih NBA igrača.

Osim toga, mogla bi potpuno da uništi Nikse koji su ove sezone počeli da grade jezgro tima upravo oko Porzingisa, nakon što su trejdovali Karmela Entonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: