Marjanović došao kod Teodosića, Grifin u Detroitu!

Los Anđeles Klipersi i Detroit Pistonsi napravili su trejd kojim je Boban Marjanović postao saigrač Miloša Teodosića u Kaliforniji.

Izvor: AK

Utorak, 30.01.2018.

01:00

Marjanović došao kod Teodosića, Grifin u Detroitu!

Klipersi su u Mičigen poslali najveću zvezdu Blejka Grifina, a osim Marjanovića dobili su još Tobajasa Herisa i Ejverija Bredlija, te "pali" na 629.000 $ ispod granice poreza na luksuz.

Iako se najavljivalo, Marjanović je i ove sezone retko igrao, nastupio je na samo 19 mečeva i prosečno beležio 6,2 poena, 3 skoka, 0,7 asistencija i 0,3 blokade za devet minuta po meču.

Iako je suverena "petica" Klipersa Deandre Džordan, Marjanović bi ipak mogao da konačno dobije više prostora za igru jer se spekuliše da će i Džordan napustiti "Grad anđela".

Odlaskom Grifina završila se najuspešnija era u istoriji Klipersa, koju je obeležio njegov tandem sa Krisom Polom. koji je pre samo sedam meseci otišao u Hjuston. Ipak, nisu uspeli da donesu titulu.

Grifin je ove sezone prosečno beležio 22,6 poena uz 7,9 skokova i 5,4 asistencije za Kliperse koji su sa skorom 25-24 deveti na Zapadu, bore se za mesto u plej-ofu, ali zaostaju čak 14,5 pobeda za liderom Golden Stejt Voriorsima.

Takođe, Klipersi su dobili i pikove prve i druge runde. Pistonsi su osim Ol-stara Grifina, koji je 1. jula potpisao petogodišnji ugovor za 171 miliona dolara, dobili još Brajsa Džonsona i Vilija Rida.

To omogućava Klipersima da imaju roster od 15 igrača. Heris zauzima 16 miliona dolara u "seleri kepu" ove sezone, a 14,8 miliona sledeće, Bredli 8,8 ove nakon koje postaje slobodan igrač, dok Marjanović uzima po sedam miliona ove i naredne sezone.

Sloboda Klipersa u "seleri kepu" predstojećeg leta zavisiće od Deandre Džordana koji ima opciju na 24 miliona dolara, te slobodnih agenata Bredlija i Lua Vilijamsa. Jedino Danilo Galinari ima garantovan ugovor za sezonu 2019/2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: