Oldridž pokvario veče 'Kralju', Lejkersima klasik

Prethodnu noć obeležio je Lebron Džejms još jednom ispisavši stranice istorije NBA lige, ali su njegovi Klivlend Kavalirsi nastavili sa užasnom formom.

Izvor:

Sreda, 24.01.2018.

09:00

Oldridž pokvario veče 'Kralju', Lejkersima klasik
Getty images

'Kralj' je na gostovanju San Antoniju u Teksasu postao tek sedmi, ali i najmlađi, igrač u istoriji najjače lige sveta sa 30.000 ubačenih poena, ali su vicešampioni rutinski poraženi od Sparsa – 114:102.

Džejms je bio i najefikasniji kod gostiju sa 28 poena (8/17 za dva, 2/6 za tri), devet skokova i sedam asistencija, ali ga niko nije ispratio na pravi način.

Ajzea Tomas imao je 14 poena, Džej Krauder 13, Dvejn Vejd 12, dok je Kevin Lav upisao dabl-dabl sa 10 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Kod pobednika je blistao Lamarkus Oldridž sa 30 poena (12/17 za dva, 0/1 za tri), osam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, a odličan je bio i novi prvi plej Dežonte Marej, koji je pre dva meča i zvanično zamenio Tonija Parkera, sa 19 poena, deset skokova i čak sedam ukradenih.

Istakli su se jš Kajl Anderson sa 10 poena, 12 uhvaćenih lopti i pet dodavanja, Davis Bertans imao je 13, a spomenuti Parker jedan poen više. Derbi večeri odigran je u Stejpls Centru, gde su Los Anđeles Lejkersi dočekali Boston Seltikse, a zasluženu pobedu domaćima protiv najboljeg tima Istoka doneo je Džordan Klarkson sa linije za slobodna bacanja, 12 sekundi pre kraja – 108:107.

Ipak, najbolji meč kod pobednika odigrao je rezervista Kajl Kuzma sa 28 poena (5/9 za dva, 5/7 za tri), pet skokova, četiri asistencije i dve krađe.

Klarkson je takođe bio sjajan sa 22 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja, dok je Džulijus Rendl imao po 14 poena i skokova.

Gostima nisu pomogla ni 33 poena (9/13 za dva, 4/11 za tri) Kajrija Irvinga, koji je imao i četiri asistencije, odnosno 22 poena i osam proigravanja rezerviste Markusa Smarta.

Al Horford imao je dabl-dabl sa 12 poena, 12 skokova i šest asistencija, dok je Markus Moris dodao 13 poena i sedam uhvaćenih lopti. Veoma uzbudljivo bilo je i u Oklahoma Sitiju, gde su se Tanderi neočekivano namučili protiv Bruklin Netsa. Ipak, da domaći nastavi sa dobrom formom pobrinuo se Rasel Vestbruk izuzetno teškim polaganjem na 3,3 sekunde do kraja, dok je trojka Dianđela Rasela na drugoj strani došla posle isteka vremena – 109:108.

Upravo je Vestbruk bio najzaslužniji za pobedu domaćina sa 32 poena (12/23 za dva, 0/4 za tri), šest asistencija i tri skoka.

Na visini zadatka bio je i Pol Džordž sa 28 poena i devet uhvaćenih lopti, a Rajmond Felton zabeležio je 14 s klupe.

Goste je predvodio rezervista Džo Heris sa 19 poena, a Demar Kerol ubacio je 13.

Džaret Alen imao je dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova, Spenser Vajld dodao je poen više uz sedam asistencija, a Alan Krab takođe je upisao 12 poena. Do trijumfa su stigli i aktuelni šampioni, Golden Stejt Voriorsi porazili su Njujork Nikse kao domaćini bez previše problema – 123:112.

Prednjačio je Stefen Kari sa 32 poena (1/4 za dva, 8/15 za tri), sedam asistencija i šest skokova, dok je Kevin Durent imao 14 poena, ali i isto toliko asistencija.

Drejmond Grin pružio još jednu 'all-around' partiju sa 12 poena, šest asistencija i pet skokova, isti broj poena imao je i Dejvid Vest, a Zaza Pačulija dodao je jedan više.

U poraženom sastavu, u kom nije bilo Kristapsa Porzingisa, najbolji je bio Majkl Bizli sa 21 poenom i po četiri skoka i asistencije, a ništa lošiji nije bio ni Kortni Li sa poenom manje i skokom više.

Enes Kanter upisao je 16 poena, devet skokova i pet asistencija, a Džeret Džek imao je 11 poena i šest proigravanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: