Lilard "zapretio" vlasniku – želi borbu za titulu

Demijen Lilard potpisao je 2016. petogodišnji ugovor sa Portland Trejlblejzersima za 140 miliona dolara, ali sjajni plejmejker nije potpuno srećan u Oregonu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 23.01.2018.

12:34

Lilard
Foto: Getty images

Lilard je pre godinu i po postao glavni igrač Blejzersa nakon odlaska Lamarkusa Oldridža u San Antonio Sparse, ali nije zadovoljan ambicijama kluba.

Blejzersi su u međuvremenu od zvučnijih pojačanja doveli samo centra Jusufa Nurkića, ali njegov dolazak u Oregon nije značajno podigao kvalitet Blejzersa, koji se opet bore za plasman u plej-of.

Kako prenosi ESPN, Lilard je zbog toga prošle nedelje tražio sastanak sa vlasnikom Polom Alenom kako bi shvatio koji su planovi organizacije za budućnost.

Navodno su razgovarali dva sata, uoči duela sa Indijana Pejsersima prošlog četvrtka. Bila je to prva utakmica Portlanda kod kuće kojoj je vlasnik kluba prisustvovao u 2018. godini.

Lilard će 15. jula napuniti 28 godina, a važi za jednog od najboljih bekova u NBA ligi, pa je logično da počinje da razmišlja o svojoj budućnosti i mogućnosti da pre kraja karijere osvoji titulu.

Upravo je zbog toga zatražio sastanak kako bi ga prvi čovek kluba uverio da jedini tim za koji je igrao otkad je došao u NBA ima takve ambicije.
Foto: Getty images
Za ovaj sastanak navodno nije znao niko drugi iz Blejzersa, dok ih vlasnik Alen nije kasnije obavestio.

Izvor ESPN tvrdi da se Alen pribojavao da će Lilard zatražiti trejd, ali to nije bila tema razgovora. Dvostruki Ol-star je, međutim, stavio do znanja da želi da se bori za titulu dok je na vrhuncu.

Portland je sa skorom 25-22 trenutno sedmi na Zapadu, ali ga u stopu prate Denver Nagetsi, Los Anđeles Klipersi, Juta Džez. Blejzersi su dobili tri od poslednje četiri utakmice, poraženi su upravo od Nagetsa protekle noći.

Lilard je bio najbolji ruki u sezoni 2012/2013, a predvodio je Blejzerse do plej-ofa u poslednje četiri sezone. Međutim, nijednom nisu stigli dalje od druge runde.

Iako nije neobično da Alen razgovara nasamo sa ključnim igračima svojih timova, a vlasnik je i NFL franšize Sijetl Sihoksa, prvi put je imao ovakav susret sa Lilardom.

Navodno su se dotakli i potencijalnih pojačanja, a jedno od imena o kojima se spekuliše je centar Klipersa Diandre Džordan. Takođe, Lilard je zatražio objašnjenje za trejd iz februara 2015. u kojem je Vil Barton završio u Denveru, čiji je danas jedan od ključnih igrača, a kakav upravo nedostaje Blejzersima.

Lilard igra jednu od najboljih sezona u karijeri sa prosekom od 25,2 poena uz 6,6 asistencija i 4,8 skokova po meču, a šutira 43,1 odsto iz igre i 36,9% za tri poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: