Teo bolji od Joke, Klipersi preskočili Nagetse

Posle partije karijere Bogdana Bogdanovića, prethodne noći mogli smo da gledamo novi srpski derbi u NBA ligi.

Izvor:

Četvrtak, 18.01.2018.

08:30

Teo bolji od Joke, Klipersi preskočili Nagetse
Getty Images

Los Anđeles Klipersi Miloša Teodosića dočekali su Denver Nagetse Nikole Jokića u Stejpls Centru i uspeli su da slave posle preokreta – 109:104.

Posle izjednačenje prve deonice usledila je bolja igra tima iz Kolorada, koji na odmor odlazi sa devet poena razlike.

Međutim, domaći su uspeli da se vrate pred ulazak u poslednjih dvanaest minuta košarke, da bi mini-serijom od 6:0 u samom finišu stigli do odlučujuće prednosti, odnosno šestog trijumfa u nizu.

Teo je odigrao još jedan odličan meč u redovima pobednika, pošto je za 31 minut u igri upisao 15 poena (2/2 za dva, 3/7 za tri), pet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Najefikasniji kod Klipersa bio je Blejk Grifin sa 20 poena i 12 skokova,M Montrez Herel dodao je 18 poena i osam uhvaćenih lopti s klupe, dok su zapažen učinak imali još Lu Vilijams sa 17 i Vesli Džonson sa 15 poena.

S druge strane, Joka jeste bio jedan od najboljih u ekipi Majka Melouna, ali je imao nešto lošije šutersko veče. Za 34 minuta na parketu zabeležio je 18 poena, osam skokova, po dve asistencije, blokade i jednu krađu, uz 38,9 odsto pogođenih šuteva iz igre – (6/10 za dva, 1/8 za tri).

Geri Heris ubacio je poen više od njega, Mejson Plamli imao je 16 poena i 14 uhvaćenih lopti, Vil Barton dodao je 17 poena i po šest skokova i dodavanja, a dvocifren učinak imali su još Emanuel Mudiej i Trej Lajls sa po 11 poena.

Ekipa Doka Riversa sada ima skor od 23 pobede i 21 poraza i zauzima sedmo mesto na Zapadu, odnosno ima poraz manje od Nagetsa koji su dva mesta slabije plasirani.
nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: