Teo 12+6+6, zla krv Grifina i Pola, Rokitsi provalili u svlačionicu

Miloš Teodosić postigao je 12 poena (4/6 trojke) uz po šest skokova i asistencija u pobedi L.A. Klipersa nad Hjuston Rokitsima 113:102.

Izvor: AK

Utorak, 16.01.2018.

08:17

Teo 12+6+6, zla krv Grifina i Pola, Rokitsi provalili u svlačionicu
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Međutim, košarka je bila u drugom planu u Stejpls centru koji je izviždao Krisa Pola u prvom nastupu protiv Klipersa otkako je prešao u Rokitse.

Štaviše, dodatno im se zamerio jer je ušao u verbalni obračun sa Blejkom Grifinom i verbalno napao sudije zbog jednog faula koji je dobio u međusobnom duelu.

Nažalost, nije se na tome završio ovaj obračun Klipersa i Rokitsa. Kako prenose američki mediji, po završetku utakmice Rokitsi Džejms Harden, Trevor Ariza i Džerald Grin su provalili u svlačionicu Klipersa kako bi se suočili sa Ostinom Riversom.

Obezbeđenje je ispratilo igrače iz Hjustona pre nego što se sve pretvorilo u fizički obračun. Rokitsi su tražili i Grifina, a navodi se da je u svlačionicu Klipersa posle već pomenutih igrača ušao i Pol...

Pol je bez sumnje najbolji igrač tokom svih vremena u siromašnoj istoriji Klipersa, ali mu navijači nisu oprostili što je letos zahtevao trejd u Rokitse. Kliperse je u petoj uzastopnoj pobedi predvodio Lu Vilijams sa 31 poenom i devet asistencija, dok je Blejk Grifin ubacio 29 poena uz deset skokova i šest proigravanja.

Grifin je ranije završio meč jer je dobio dve tehničk,e prvu zbog svađe sa trenerom Rokitsa Majkom D'Entonijem, tokom pomenutog sukoba sa Polom, a isključen je i Ariza.

Osim odličnog Teodosića, 12 poena je postigao i Tajron Volas, Vesli Džonson je zabeležio dabl-dabl sa 11 poena i 12 skokova, dok je Montrezl Harel dodao deset poena.

Najefikasniji kod Rokitsa bili su dvojica bivših igrača Klipersa, po 19 poena postigli su Erik Gordon i Kris Pol, koji je imao još sedam asistencija i šest skokova.

Trevor Ariza ih je pratio sa 17 poena i tri ukradene lopte, 12 je dodao Rajan Andersonm, dok je 11 ubacio Džerald Grin. U poslednjem veču uzbudljive NBA večeri, Indijana je slavila u Juti 109:94, uz 28 poena i po šest skokova i asistencija Viktora Oladipa.

Pratio ga je Tadeus Jang sa 17, dok su po 15 ubacili Kori Džozef i Domantas Sabonis, koji je imao i osam skokova uz četiri asistencije.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je meč završio sa deset poena i četiri uhvaćene lopte, te dva proigravanja.

Džez je predvodio Donovan Mičel sa 23 poena, 16 je postigao Derik Fejvors uz sedam skokova, dok je 15 ubacio Rodni Hud. Riki Rubio je šutirao 1/7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: