Bogdanov rekord nedovoljan za razigranog Tea i Kliperse

Srpski derbi u NBA ligi između Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića pripao je kapitenu reprezentacije Srbije.

Izvor:

Petak, 12.01.2018.

08:13

Bogdanov rekord nedovoljan za razigranog Tea i Kliperse
Getty images

Teovi Los Andjeles Klipersi slavili su kao gosti protiv Kingsa u Sakramentu – 121:115.

Miloš se vratio na teren posle nove kraće pauze zbog povrede, ali nije ispao iz ritma pošto je za 25 minuta na parketu zabeležio 10 poena (2/4 za dva, 2/5 za tri), devet asistencija, od kojih čak osam u prvom poluvremenu, i jedan skok.

Domaćima nije pomogla ni nova Bogijeva partija karijere sa 22 poena (3/5 za dva, 4/6 za tri), uz četiri uhvaćene lopte i dve asistencije, za tačno pola časa u igri.

Klipersi su vodili tokom večeg dela susreta, imali su i +16 u trećoj deonici, ali su Bogdan i Zek Rendolf vezanim poenima krunisali seriju Kingsa od 17:2 u poslednjoj četvrtini za preokret (109:108).

Međutim, seriju rivala prekida upravo Teo pogotkom za dva, da bi posle trojke Blejka Grifina ekipa Doka Riversa uspešno privela meč kraju u svoju korist. Najbolji u pobedničkom timu bio je ponovo neverovatni Lu Vilijams sa 30 poena (5/12 za dva, 5/12 za tri) i šest asistencija, posle meča u kom je Golden Stejt Vororsima u sred 'Oracl Arene' ubacio 50.

Odličan je bio i rezervista Motrezl Herel sa 25 poena i šest skokova, kao i oporavljeni 'Grifindor' sa 18 poena, 12 uhvaćenih lopti i šest proigravanja.

S druge strane, Bogdana je najbolje pratio Džordž Hil sa 21 poenom (4/7 za dva, 1/6 za tri) i po tri skoka i asistencije, Kosta Kufos dodao je s klupe po 14 poena i uhvaćenih lopti, a Zek Rendolf ubacio je 16 uz sedam skokova.

Istakli su se još Badi Hild sa 14 poena, pet proigravanja i četiri skoka, odnosno Vili Koli-Stajn sa dva poena manje i tri skoka više.

Klipersi sada imaju skor od 20 pobeda i 21 poraza i nalaze se na devetu mestu Zapada, dok su Kingsi, posle 28 poraza pored 13 trijumfa, ostali poslednjeplasirani u istoj Konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: