"Marihuana me je opuštala, pa nisam propuštao mečeve"

Upotreba marihuane u NBA ligi prisutna je već nekoliko decenija unazad.

Izvor:

Petak, 05.01.2018.

14:00

Getty images

Ipak, iako je konzumiranje psihoaktivne biljke zabranjeno i povlači novčanu kaznu, odnosno suspenziju – opšte je poznata stvar da je ogroman broj igrača najjače lige sveta često koristi.

Jedan od prvih koji je otvoreno govorio na tu temu jeste nekadašnji šampion sveta sa San Antonio Sparsima – Stiven Džekson.

"Niko ne može da igra naduvan, a posebno ne u NBA. To je najviši nivo takmičenja, momci koji tamo nastupaju su fenomenalni i zaista niko ne može da igra pod uticajem trave. S druge strane, ako vam iko ikada kaže da mora da bude naduvan pre utakmice – taj je*eno ne zna šta priča", rekao je Džekson.

Momak koji je četrnaest godina nastupao za osam timova smatra da bi biljku koja sadrži tetrohidrokanabinol trebalo skinuti sa liste zabranjenih supstanci.

"Da, smatram da bi je trebalo skinuti sa liste zabranjenih supstanci. Zašto da ne? Ja sam je pušio tokom cele karijere, a ona je bila sjajna – nisam propuštao utakmice. Opet, neću reći da mi je pomogla. Ali što se tiče relaksacije posle mečeva svakako da jeste, kada sam je i konzumirao".
Getty images
Koliko voli marihuanu, najbolje govori priča koju je otkrio početkom godine, ćiji su akteri i čuveni trener Don Nelson, kao i nekadašnji ol-star plejmejker Beron Dejvis – isti onaj koji je tvrdio da je video vanzemaljce.

"Niko ne zna ovu priču, ovo je prvi put da je pričam nekome, gostovali smo u Juti, a oko nas sve ljudi iz antidoping komisije. Radimo poslednji test u sezoni, što znači da možemo da pušimo bez problema do kraja sezone, zar ne? Don Nelson, koji je stalno s nama pričao o travi, bio je potpuno kul što se svega toga tiče. I, tako, Beron i ja napuštamo svlačionicu bukvalno vrišteći od smeha jer znamo da nam je poslednji test i da možemo da duvamo do kraja sezone... U tom trenutku prilazi nam Nelson i oduševljeno nam 'baca koske' – 'To, sada možemo da duvamo'. Sve to je bilo poprilično kul jer je Don znao šta mu igrači rade van parketa, veliki čovek i sjajan čovek. Baš smo uživali u saradnji s njim. Zato smo i bili odličan tim", rekao je tada Džekson.

Nekadašnji član Nju Džersi Netsa, Atlanta Hoksa, Indijana Pejsersa, Golden Stejt Voriorsa, Šarlot Bobketsa, Milvoki Baksa i Los Anđeles Klipersa kaže da mu je marihuana nekada pomagala, a nekada i odmagala na parketu.

"Mogu da govorim samo u svoje ime, pogotovo jer sam radio svakakva sr*nja pre mečeva, ali sam pored svega toga bio u stanju da budem produktivan na parketu. Opet, moram da budem i realan, dešavalo se i da budem veoma dobar kada igram naduvan, dok je bio i mečeva gde sam morao da smirujem samog sebe. Trener me izvede posle tri minuta, sednem i kažem sebi – 'Molim te, smiri se, previše si naduvan'. Tri šuta su mi tada otišla preko table, hteo sam da poludim, bio sam bukvalno u fazonu – 'Aaaaaa.... Moram da se iskuliram'", dodao je 'Stak5', kako mu glasi umetičko hip-hop ime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: