Balkanski okršaj usred NBA (VIDEO)

Duel Denvera i Filadelfije protekle noći u NBA ligi obeležio je okršaj dve najveće košarkaške zvezde sa Balkana.

Izvor: AK

Nedelja, 31.12.2017.

11:39

Balkanski okršaj usred NBA (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić predvodio je Nagetse sa 19 poena, 13 skokova, šest asistencija i tri blokade, a Dario Šarić "nosio" Sikserse sa 20 poena, devet uhvaćenih lopti i šest proigravanja.

Iako nisu ni približnih karakteristika, imali su dosta međusobnih duela na poziciji krilnog centra u ovom meču, u kojem su Nagetsi ispustili 14 poena prednsoti iz trećeg perioda i na kraju poraženi 107:102 kod kuće.

Jokić je bio kao po običaju svestran na ovom meču, a iako ga nije služio šut (5/14 iz igre, 1/5 trojke), pronalazio je način da utiče na ritam meča i juri prvi tripl-dabl u sezoni. Malo mu je nedostajalo, četiri proigravanja, ali u napetom finišu, u kojem je sa linije za slobodna bacanja omogućio Vilu Bartonu šut za produžetak, nije mogao više od toga.

S druge strane, Šarić je maksimalno koristio svoje atribude, često se izvlačio na spoljni šut (3/7 trojke), i proigravao svoje saigrače u reketu, gde je Siksersima nedostajao Džoel Embid.

Šarić je na kraju odneo pobedu, ali je NBA opet video sav raskoš balkanske košarkaške škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: