Jokić "zakucao" za klupu zvezdu od 50 mil. $

Kenet Farid je pre nekoliko godina "projektovan" da bude nosilac igre Denver Nagetsa, plaćen je 50 miliona dolara, ali je u međuvremenu postao rezervista.

Izvor: AK

Četvrtak, 28.12.2017.

14:07

Jokić
Foto: Getty images

Štaviše, šampion sveta sa reprezentacijom SAD iz 2014, koji je ove sezone drugi najplaćeniji igrač tima sa 12,9 miliona $, nije odigrao nijedan minut za Nagetse u poslednjih šest mečeva.

To se poklapa sa povratkom na parket igrača koji je za ovu sezonu plaćen 1,4 miliona dolara, ali je ključni igrač. To je Nikola Jokić.

"Naš posao je da pobeđujemo, a to trenutno radimo. U poslednjih deset utakmica (5-5 skor), treća smo ekipa u NBA po defanzivnoj efikasnosti. Jedan smo od najboljih skakačkih timova u ligi. Trenutno, Kenet nije deo rotacije. To se naravno može promeniti. Ali, zašto bi mi igrao on pre Nikole ili Treja Lajlesa, kad su oni trenutno odlični", objasnio je trener Nagetsa Majk Meloun.
Getty Images
A brojevi pokazuju sledeće – Jokić je najefikasniji igrač tima sa 16,2 poena, najbolji skakač sa 10,1 poena i najbolji asistent sa 4,5 proigravanja po meču. Lajles ima prosek od 9,2 poena uz 7,9 skokova, dok je Farid na proseku od 6,6 poena i 8,2 uhvaćenih lopti.

Osim Jokića i Lajlasa, Meloun je u rotaciji u poslednjem meču, porazu od Minesote posle serije od tri pobede, koristio još samo Džamala Mareja, Gerija Herisa, Vilsona Čendlera i Mejsona Plamlija kao centre, te Vila Bartona i Torija Krega kao rezerviste uz Lajlesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: