Srpsko NBA veče – Jokić 22, Bogdan 14, Teo 6, Bobi 4

Protekle noći nastupila su četvorica od petorice srpskih igrača u NBA ligi i imali zapažene učinke.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 21.12.2017.

08:09

Srpsko NBA veče – Jokić 22, Bogdan 14, Teo 6, Bobi 4
Foto: Getty images/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

U centru pažnje bio je Nikola Jokić koji se vratio u startnu petorku Denvera sa 22 poena (6/12 iz igre), šest skokova, četiri asistencije i dve blokade, ali je izgubio i deset lopti, u porazu Nagetsa od Minesota Timbervulvsa 112:104.

Majk Meloun je prvi put na parketu zajedno držao dvojice centara Jokića i Mejsona Plamlija, kako bi parirao Karl-Entoniju Taunsu, što je funkcionisalo do sredine trećeg perioda kada je Denver vodio 80:66.

Međutim, brojne izgubljene lopte, s čim je velikih problema imao i Srbin, koštale su domaćina u završnici jer se raspucao Džimi Batler i sa 14 poena u poslednjih pet minuta prelomio meč u korist Vulvsa.

Batler je meč završio sa 25 poena, koliko je ubacio i Tauns, uz deset skokova, 20 je dodao Džamal Kroford, a 16 uz osam asistencija Džef Tig.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Džamal Marej sa 30 poena, Plamli je dodao 13 uz deset skokova i šest asistencija, dok je 15 postigao Trej Lajles. Bogdan Bogdanović se posle blede partije protiv Niksa iskupio u drugom nastupu u Njujorku ubacivši 14 poena (6/10, 0/1 trojke) uz tri skoka i dve asistencije, u još jednoj pobedi Sakramento Kingsa, ovaj put nad Netsima 104:99.

Kingsi su prvi put ove sezone dobili dve uzastopne utakmice, a za osvajanje Njujorka najzaslužniji je bio veteran Zek Rendolf. On je sa 21 poenom i osam skokova postao 20. igrač u istoriji NBA sa najmanje 18.000 poena i 10.000 uhvaćenih lopti.

Odličan u Sakramentu je bio i Džordž Hil sa 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije, 13 je postigao Vili Koli-Stajn uz devet skokova, dok je 12 dodao Kostas Kufos uz osam uhvaćenih lopti.

U ekipi Netsa najefikasniji je bio Spenser Dinvidi sa 16 poena, 15 je dodao Demari Kerol, po 14 su postigli Džo Heris i Ronde Holis-Džeferson koji je imao i deset skokova, a 13 je ubacio Kris Levert. Los Anđeles Klipersi su savladali Finiks Sanse 108:95, a Miloš Teodosić je kao starter bio na svom "all-araund" nivou sa šest poena (2/7 iz igre), osam asistencija i pet skokova.

U meču prepunom preokreta i serije Klipersi su okončali niz od tri poraza, na povratku u Los Anđeles posle turneje od pet mečeva (1-4).

Kliperse je predvodio Ostin Rivers sa 21 poenom i šest asistencija, 18 je postigao Lu Vilijams, dok je u reketu dominirao Diandre Džordan sa 12 poena i 20 skokova.

Dvocifren učinak imali su još Si Džej Viljiams sa 12, te Džamil Vilson i Monttrezl Harel sa po 11 poena.

Najefikasniji u timu Sansa bio je Ti Džej Voren sa 22 poena uz deset skokova, 17 je postigao Džoš Džekson, 13 je dodao Markiz Kris, a deset ubacio Ajzea Kejnan. Nastupio je i Boban Marjanović, koji je konačno dobio pristojnu minutažu u Detroit Pistonsima, ali je tokom 14 minuta na parketu promašio sva četiri šuta iz igre. Meč je završio sa četiri poena uz tri skoka, jednu asistenciju i tri izgubljene lopte, u porazu Pistonsa od Dalaas Meveriksa 110:93.

Pistonsi su se do skoro borili za vrh Istoka, a sada gube od najgorih timova lige. Meveriksi su bili ubedljivi kod kuće za tek drugu pobedu u poslednjih osam utakmica.

Trijumf Teksašana se poklopio sa povratkom devetog pika Denis Smita Džuniora posle šest propuštenih utakmica zbog problema sa kukom. Postigao je 15 poena uz po pet skokova i asistencija, ali je igrač odluke ipak bio Met Barns sa 25 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Dirk Novicki je dodao 12, po 11 su ubacili Jogi Ferel i Hose Huan Barea, koji je imao i sedam asistencija, dok je deset postigao Vesli Metjuz.

U ekipi Pistonsa najefikasniji je bio Entoni Toliver sa 18 poena, 16 je dodao Stenli Džonson, 15 je ubacio Iš Smit, dok je Andre Dramond postigao 11 uz 13 uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: