Bogdan i Kingsi sa klupe opasniji nego starteri

"Klupa" Sakramento Kingsa postiže više poena nego starteri nakon prvih dvadesetak utakmica u NBA ligi.

Izvor: MLJ

Petak, 08.12.2017.

18:45

Bogdan i Kingsi sa klupe opasniji nego starteri
EPA-EFE / John G. Mabanglo

Dejv Jeger jednako raspoređuje minute starterima i igračima sa klupe, Kingsi imaju mladu ekipu podržanu sa nekoliko veterana, ali čak i isti igrači bolje partije pružaju sa klupe nego kao starteri.

Jedan od njih je i srpski igrač Bogdan Bogdanović koji je ove godine otišao preko Atlantika da bi igrao u NBA ligi.

Bogdan je kao starter u devet mečeva imao prosečno 8.8 poena, dok je u 12 ulazaka sa klupe svoje brojke podigao na 10.2 poena po meču.

Saigrač sa kojim se dobro razume na parketu Vili Koli Stajn takođe je počeo da igra bolje kada ulazi sa klupe. On je prosečno beležio 7.9 poena i 5.2 skoka na 15 utakmica koje je počinjao, da bi došao do 14.5 poena i 5.2 skoka otkako je rezerva u osam prethodnih mečeva Kingsa.

Svoje brojke su sa klupe popravili i Badi Hild i Dieron Foks, pa su rezervni igrači Sakramenta postali veoma efikasni i u poređenju sa ostalim "klupama" lige. Startna petorka po pravilu ima suprotan učinak pa Kingsi imaju skor 7-17 do sada.

Igrači sa klupe su između ostalog u subotu Milvokiju ubacili prvih 29 poena na utakmici, a pre toga su slično uradili i protiv Oklahome pre mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: