Život daleko od "Kraljeve" senke

Nije među pet najefikasniji, nije ni među pet asistenata, statistički je ispod poslednje sezone u Klivlendu, ali Kajriju Irvingu i van Bostona skandiraju "MVP".

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

09:35

Život daleko od
Foto: Getty images

Prethodnog leta NBA ligu uzdrmao je trejd Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa u kojem je jedna od ključnih igrača Kavsa Irving prešao u Masačusets za jednog od najboljih igrača lige prošle sezone Ajzeu Tomasa.

Irving je posle šest godina u Klivlendu bukvalno pobegao iz Kavalirsa zbog Lebrona Džejmsa. Tri sezone je "trpeo" poziciju u "Kraljevoj" senci, osvojio toliko željenu titulu, ali je posle drugug izgubljenog finala odlučio da više ne može tako da funkcioniše.

Odlučio je da promeni sve u svojoj karijeri – prvo tim, potom broj na dresu, zatim način ishrane, a sada menja i svoju reputaciju. Umesto spektakularnog basketaša poput svog alter ega "ujka Drua", postaje čovek koji tok meča menja pravim odlukama i preuzimanjem odgovornosti u ključnim trenucima.

Završio je u Bostonu i to se ispostavilo kao "džek-pot" za njega i Seltikse, a jedina strana koja je "izgubila" bili su Kavsi, bez obzira što su i dalje favorit da osvoje Istok i opet igraju finale NBA lige.

Više u našoj temi – Život daleko od "Kraljeve" senke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: