Eksplozija rukija Jute, PG prekinuo mučenje OKC

Spektakularna partija rukija Jute Džez Donovana Mičela, odnosno krila Oklahoma Siti Tandera Pola Džordža obeležile su veče u NBA ligi.

Izvor:

Subota, 02.12.2017.

09:17

Eksplozija rukija Jute, PG prekinuo mučenje OKC
Getty Images

Mičel je odigrao još jedan neverovatan meč ubacivši 41 poen, uz četiri skoka i četiri asistencije, u pobedi Džezera nad Nju Orleans Pelikansima – 114:108.

S druge strane, PG je bio najzaslužniji za prekid nove serije poraza Tandera sa 39 poena i devet asistencija – što je bilo dovoljno za trijumf protiv Minesota Timbervulsa – 111:107.

Golden Stejt Voriorsi nisu imali problema protiv Medžika u Orlandu 133:112, Demar Derouzan bio je najzaslužniji za slavlje Toronto Reptorsa nad Indijana Pejsersima 120:115, Džoš Ričardson doneo pobedu Majami Hitu protiv Šarlot Hornetsa 105:100, dok su San Antonio Sparsi rutinski trijumfovali u Memfisu protiv Grizlisa – 95:79.

Prethodne noći na parketu su bila i dva srpska reprezentativca, Bogdan Bogdanović pružio je partiju karijere u novoj dramatičnoj pobedi Sakramento Kingsa, dok je šansu dobio i Boban Marjanović.
Getty Images
Trinaesti pik sa ovogodišnjeg drafta nastavio je da oduševljava, nekoliko puta je već 'pomerao' rekord karijere, ali je protiv Pelikansa ipak bio bez premca.

U igri je proveo 36 minuta, a pored 41 poena (7/13 za dva, 6/12 za tri) imao je i po četiri skoka i isto toliko asistencija. Najbolje ga je pratio rezervista Alek Burks sa 24 poena i tri uhvaćene lopte.

Istakli su se još i Derik Fejvors sa 18 poena, 11 uhvaćenih lopti i pet asistencija, odnosno Džo Ingls sa 13 poena, sedam dodavanja i pet skokova.

Kod gostiju je na nivou bio samo Demarkus Kazins sa 23 poena i 13 uhvaćenih lopti, dok je Entoni Dejvis dodao 19 uz tri skoka manje. Pol Džordž još jednom je preuzeo stvar u svoje ruke i prelomio okršaj sa Vulvsima u korist Tandera, u meču koje je obeležilo veoma loše šutersko veče Rasela Vestbruka.

S druge strane, Džord je šutirao veoma dobro (5/12 za dva, 5/9 za tri), a imao je i devet asistencija, četiri uhvaćene lopte i tri blokade. Odličnu partiju pružio je i Stiven Adams sa 27 poena i šest skokova, bez promašaja iz igre (11/11 za dva).

Rasel je zabeležio 15 poena i čak 14 asistencija, a samo jedan skok delio ga je novog tripl-dabla. Međutim, pogodio je tek šest šuteva iz igre, ali nijednu trojku – 6/13 za dva, 0/8 za tri).

Kod gostiju, za koje i dalje zbog povrede ne nastupa Nemanja Bjelica, najbolji su bili Endrju Vigins i Karl-Entoni Tauns sa po 23 poena, s tim da je Tauns i devet puta bio najviši u skoku. Džimi Batler imao je poen manje i sedam asistencija. Orlando je pokušao, ali nije uspeo ozbiljnije da parira Voriorsima, uz veoma dobre partije gotovo svih članova prve petorke, odnosno najboljih strelaca.

Prednjačio je Klej Tompson sa 27 poena (8/10 za dva, 3/4 za tri), pet asistencija i tri skoka, dok je Kevin Durent ubacio samo dva poena manje, uz sedam asistencija.

Stefen Kari imao je 23 poena, deset progiravanja, šest skokova i tri ukradene lopte, a Drejmond Grin 12 poena, deset asistencija, pet uhvaćenih lopti i tri krađe.

Kod Medžika je najbolji bio Eron Gordon sa 29 poena (7/12 za dva, 5/11 za tri) i sedam skokova, a najbolje ga je pratio Evan Furnije sa 22 poena i pet asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: