Rekord karijere Bogdana za triler pobedu Kingsa!

Bogdan Bogdanović pružio je partiju karijere od kada je stigao u NBA ligu, donevši Sakramento Kingsima novu dramatičnu pobedu.

Izvor:

Subota, 02.12.2017.

08:13

Rekord karijere Bogdana za triler pobedu Kingsa!
Tanjug/AP Photo/Jeff Haynes

Posle poena za trijumf protiv šampiona Golden Stejt Voriorsa, Bogi je sa linije slobodnih bacanja presudio Bulsima u Čikagu – 107:106.

Srpski reprezentativac preuzeo je odgovornost u poslednja dva i po minuta igre, promašio je trojku i dvojku, ali nije menjao pristup. Nastavio je da bude agresivan, napadao je koš, da bi dva od četiri slobodna bacanja bila dovoljna za sedmo slavlje Kingsa u sezoni.

Bogdanović je na terenu proveo tačno pola časa i zabeležio 19 poena (5/10 za dva, 1/2 za tri, 6/9 penali), četiri asistencije, tri skoka i ukradenu loptu.

Sjajnu partiju pružio je veteran Zek Rendolf sa 25 poena (12/16 za dva, 0/3 za tri), 13 uhvaćenih lopti, tri asistencije i blokadom, Geret Templ dodao je 13 poena i pet skokova, dok je dvocifren bio još Vili Koli-Stajn sa deset.

Kod domaćina se najviše istakao rezervista Džerijan Grent sa 17 poena i šest asistencija, a Lauri Markanen, Robin Lopes i Pol Cipser dodali su po 14. Prethodne noći na terenu se našao još jedan srpski reprezentativac, Boban Marjanović dobio je šest minuta od Stena van Gandija u porazu Detroit Pistonsa na gostovanju Vašington Vizardsa – 109:91.

Bobi je to iskoristio da ubacio pet poena (2/3 za dva) i ostvari skok i ukradenu loptu.

Andre Dramond imao je 14 poena, 17 uhvaćenih lopti i sedam poena, Tobajas Heris bio je najefikasniji sa 15 poena, a istakli su se još Ejveri Bredli sa 13 i Redži Džekson sa 12 poena.

S druge strane, Vizardse je do pobede predvodio Markis Mors sa 23 poena (8/13 za dva, 2/3 za tri) i sedam skokova.

Najbolje su ga pratili Oto Porter Junior i Tomaš Satoranski sa po 17 poena, dok je Marćin Gortat imao po 12 poena i uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: