Nagetsi strahuju – Jokić zbog povrede napustio meč

Dramatična pobeda Denver Nagetsa nad Čikago Bulsima 111:110 ostala je u drugom planu zbog povrede Nikole Jokića.

Izvor:

Petak, 01.12.2017.

08:13

Nagetsi strahuju – Jokić zbog povrede napustio meč
YTSS

Navijači tima iz Kolorada uhvatili su se sa glavu krajem prvog poluvremena, kada je mlađani Somborac prilikom ulaza stao na nogu Džerijana Granta i sa bolnom grimasom se sručio na parket.

Pokušao je srpski reprezentativac da nastavi meč, izveo je dva bacanja, ali je bol bio preveliki, pa je morao u svlačionicu i nije se više vraćao.

Do tog trenutka, u igri je proveo 15 minuta i zabeležio osam poena (3/6 za dva) i po četiri skoka i asistencije.

"Idem sada da razgovaram s doktorima. Hvala bogu da je samo uganuće članka. Takođe, dobra je stvar i što on nije preveliki atleta, odnosno nema potrebu da prečesto skače. Imamo ceo dan sutra da vidimo da li će moći da nam pomogne protiv Los Anđeles Lejkersa. Ako ne bude mogao, šta da se radi... Mejson Plamli, Trej Lajls, Kenet Farid... Neko će zauzeti njegovo mesto", kaže trener Nagetsa Majk Meloun.

Eventualno duže odsustvo Joke predstavljalo bi novi veliki problem za franšizu iz Kolorada jer je Pol Milsap, najveće pojačanje tima ovog leta, operisan, a i Vilson Čendler ima ozbiljnijih problema sa povredom. Bez njega na terenu, Nagetsi su se dobrano namučili da savladaju najlošiji tim lige, ali je fenomenalni Vil Barton sprečio iznenađenje. Posle niza preokreta, Kris Dan pogađa posle prodora za minimalnu prednost gostiju, ali se onda veoma loše postavlja u odbrani, zajedno sa saigračima, a Barton to kažnjava polaganjem za pobedu, na nešto više od tri sekunde do kraja.

Bio je to Bartonov 37 poen, uz sjajne procente šuta (7/10 za dva, 6/9 za tri), a imao je i po tri ukradene lopte i asistencije, odnosno dva skoka.

Najbolje ga je pratio Geri Heris sa 21 poenom, Kenet Farid imao je dabl-dabl sa 14 poena i 13 uhvaćenih lopti, dok je dvocifren bio još i Lajls sa 10 poena i šest skokova.

S druge strane, kod Bulsa su Lauri Markanen i Robin Lopes imali po 20 poena, s tim da mlađani ruki iz Finske imao devet, a Amerikanac šest skokova.

Odličan je bio i spomenuti Dan sa 19 poena i po pet uhvaćenih lopti i proigravanja, dok je Džastin Holidej dodao 16.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: