Bogdanović: Zašto bih se plašio šuta u NBA?

Bogdan Bogdanović istakao je američkim novinarima da dolazak u NBA nije uticao na njegovo samopouzdanje.

Izvor: AK

Utorak, 28.11.2017.

10:00

Bogdanović: Zašto bih se plašio šuta u NBA?
Foto: YouTube screenshot

Bogdanović je obeležio proteklu noć u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu jer je poenima u poslednjih 12 sekundi doneo Sakramentu pobedu nad Golden Stejtom (110:106) u Ouklendu.

Srbin je pogodio preko Drejmond Grina 12,6 sekudi pre kraja za 108:106, a potom uhvatio loptu nakon promašaja Kleja Tompsona i izborio slobodna bacanja kojim je "overio" trijumf Kingsa u Ouklendu.

"Celog života sam imao samopouzdanje na šutevima za pobedu, nema razloga da se uplašim ovde. Sve je to ista košarka", rekao je Bogdanović koji je odlučujući koš postigao preko najboljeg defanzivca lige Drejmond Grina. "Koncentrisan sam na sebe, kako da što lakše poentiram, nisam obraćao pažnja na njegovu odbranu. Bio sam strpljiv, oni su počeli da menjaju odbranu, plašili su se poraza".

Bogdanović je meč završio sa 12 poena (4/7 iz igre) uz tri asistencije i dva skoka za 22 minuta na parketu. "Trudim se da budem spreman u svakom trenutku utakmice. Trener mi konstantno govori da budem agresivan. To je nešto na šta treba da se naviknem. Tempo igre je drugačiji nego u Evropi", dodao je srpski košarkaš.

Njegov saigrač Vins Karter je istakao da Bogdanović pažljivo sluša savete koje dobija.

"Mora da prebrodi mentalne prepreke kada mu nekad ne krene kako treba. Nekad igramo sami protiv sebe. Stalno pričamo, osećam da mora više da koristi sut", dodao je Karter.

Trener Kingsa Dejv Jeger očekuje dosta od Bogdanovića u budućnosti.

"Rekao sam mu da bude hrabar, čak i kad ne ide. Moraš da ostaneš pozitivan, ali ne samo kratkoročno. Dugo ćemo biti zajedno i postoje stvari koje mogu da budu bolje, uz poverenje", istakao je Jeger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: