Nurkić o Jokiću: Sjajan je, dobro sam ga zaustavio

Proteklu noć u NBA ligi obeležio je novi obračun balkanskih gorstasa Jokića i Nurkića, koji je i ovaj put pripao bosanskohercegovačkom centru.

Izvor: AK

Utorak, 14.11.2017.

08:20

Nurkić o Jokiću: Sjajan je, dobro sam ga zaustavio
Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

Nurkić je opet bio izuzetno motivisan protiv bivšeg tima i saigrača koji ga je bukvalno izbacio iz Kolorada.

Center Portlanda predvodio je Trejlblejzerse sa 17 poena (7/15 igre) uz pet skokova uz po asistenciju i blokadu za pobedu nad Denver Nagetsima 99:82.

"Bio je agresivan, stalno tražio šut", rekao je Jokić, dok se Nurkić koncentrisao na nastup svoje ekipe, "Trudili smo se da pokažemo koliko smo dobri u odbrani, da iz zadržimo ispod 80 poena. Uradili smo sjajan posao".

Blejzersi su kontrolisali ceo tok meča, imali su u jednom trenutku i 23 poena prednosti, a ključan faktor pobede je bila odbrana upravo nad Jokićem, koji je zabeležio tri dabl-dabla u nizu pre dolaska u Oregon gde je ubacio samo šest poena uz sedam skokova te po tri asistencije i ukradene lopte.

"On je sjajan igrač, imao je dosta dobrih nastupa ove sezone. Znao sam tačno šta će da radi. Dobro sam ga zaustavio", dodao je Nurkić.

Nagetsi su šesti na Zapadu sa učinkom 8-6, dok su Blejzersi osmi sa 7-5. U sledećem meču Denver dočekuju Nju Orlenas Pelikanse, 18. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: