Nerealni procenti Jokića na startu sezone

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić ima fantastičan početak svoje treće sezone u najjačoj ligi na svetu.

Izvor: PT

Ponedeljak, 13.11.2017.

08:45

Nerealni procenti Jokića na startu sezone
YTSS

Srpski košarkaš jedan je od najzaslužnijih za odličnu igru Nagetsa u poslednjih sedam-osam utakmica, a sve se jasno vidi u njegovim procentima iz igre i sa linije za slobodna bacanja.

Denver je trenutno treća ekipa Zapada i samo su Golden Stejt Voriorsi i Hjuston Roketsi ispred tima Majka Melouna.

Najveće zasluge idu igračima koje predvodi Jokić. Bivši igrač Mege na 13 odigranih mečeva ima prosek od 17,2 poena, 12 skokova, 4,8 asistencija, 1,5 ukradenu loptu i 0,6 blokadu.

Uz sve to Jokić šutira neverovatno – 52 odsto iz igre, 43 odsto za tri i 89 odsto sa penala čime dolazimo do poente teksta. U istoriji NBA lige samo sedmorica igrača uspela su da na kraju sezone imaju učinak od 50-40-90 (ukupno iz igre, za tri i sa penala) i to su: Stef Kari, Kevin Durent, Redži Miler, Stiv Neš, Leri Bird, Dirk Novicki i Mark Prajs.

Ovo je veoma redak klub igrača jer se ovakva statistika ne viđe svake sezone, štaviše, retko se i viđa.

Odigrano je tek 13 mečeva u godini i ima ih još 69, očekivano je da Jokiću opadne malo procenat, međutim sa kojom lakoćom, smirenošču i velikom dozom nesebičnosti igra srpski košarkaš sve je moguće.

U dosadašnjem delu sezone samo petorica igrača šutiraju 50-40-85 iz igre – Durent, Jokić, Furnije, Snel i Mekdermot. Još je daleko, ali ukoliko bi Jokić na kraju sezone uspeo da ima 50-40-90 postao bi tako prvi centar u istoriji NBA kojem je to uspelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: