Džordž izdominirao, sjajni Janis, Bobi bez minuta

Krilo Oklahoma Siti Tandera Pol Džordž predvodio je svoju ekipu do pobede nad Los Anđeles Klipersima 120:111 u meču u kom je ubacio Klipersima 42 poena.

Izvor: MLJ

Subota, 11.11.2017.

08:13

Džordž izdominirao, sjajni Janis, Bobi bez minuta
Tanjug / (AP Photo/Sue Ogrocki)

Od srpskih igrača, na NBA parketima nije bilo nijednog. Teo zbog povrede ne igra već duže vremena za Kliperse, Minesota, Kingsi i Nagetsi nisu igrali po rasporedu.

Svoju utakmicu su igrali jedino Detroit Pistonsi koji su pobedili Atlanta Hokse sa 111:104, ali je Boban Marjanović odlukom trenera Stena Van Gandija još jednom ostao na klupi.

Tanderi su pobedom nad Klipersima prekinuli niz od četiri poraza. Njihov prvi plejmejker Rasel Vestbruk je pre dva dana rekao da se ne brine zbog trenutne forme svoje ekipe, a onda je u noći između petka i subote Džordž napadački "eksplodirao".

Džordž je bio izuzetno precizan (13/22), a Klipersima nije pomogla ni neverovatna partija Lua Vilijamsa koji je Tanderima ubacio 35 poena. Glavni igrač tima iz Los Anđelesa Blejk Grifin šutirao je samo 5 od 19 iz igre i imao je 19 poena.

Rasel Vestbruk je imao 22, a Karmelo Entoni 14 koševa. Na drugoj strani je još Rivers upisao 17 poena.

Tanderi su u prvom poluvremenu imali prednost od osam poena (63:55) da bi trojkom Karmela Entonija povećali razliku na 15 i u nastavku. Najveća prednost Tandera je bila 20 poena, ali su do 105:105 uspeli da je ispuste posle trojke Ostina Riversa.

Međutim, samo jedan koš iz igre u poslednja tri minuta za tim iz Los Anđelesa i Tanderi vraćaju prednost za pobedu.
Tanjug / (AP Photo/Miæael Dwyer)
Boston je upisao 11. pobedu zaredom i nastavio svoj neverovatan niz protiv Šarlot Hornetsa 90:87 u neizvesnoj utakmici u kojoj nije bilo Gordona Hejvorda, Ala Horforda, a iz igre je vrlo rano izašao i glavni motor ekipe, Kajri Irving.

Irvinga je tokom utakmice povredio Aron Bejns, kada ga je udario laktom i potom je sav teret spao na mlađe igrače Bostona. Povukao je Džejson Tejtum koji je ubacio 16 poena, Šejn Larkin isto toliko.

Seltiksi su i u poslednjoj četvrtini gubili dvocifrenom razlikom i kada se povredio Irving delovalo je kao da će gotovo sigurno izgubiti. Umesto toga, trener Bred Stivens je "pogurao" ekipu tajm-autom, pa je Šarlot upisao četvrti uzastopni poraz. Boston je na startu četvrte deonice napravio seriju 16:3.

Kemba Voker je bio najbolji u ekipi "Stršljenova" sa 20 poena i 11 asistencija.
Tanjug / (AP Photo/Darren Abate)
Janis Adetokumbo je sa 28 poena predvodio Milvoki Bakse do pobede nad San Antonio Sparsima 94:87 u utakmici u kojoj je debitovao i Erik Bledso.

Osim 28 poena, Janis je imao i 12 skokova, pet asistencija i čak četiri blokade. "Grik frik" je još jednom bio dominantna sila na parketu jer jedini momak koji bi možda mogao da ga čuva, Kavaj Lenard još uvek ne igra zbog povrede.

Sparsi su predvođeni Lamarkusom Oldridžom sa 20 i Manuom Đinobilijem sa 18 poena u trećoj četvrtini uspeli da se sa 14 poena zaostatka približe na samo tri. Time su učinili neizvesnim početak poslednje deonice. Bledso i Adetokumbo su u tim trenucima bili na klupi, ali su ušli na vreme da sačuvaju svoju ekipu poraza, a Bledso je pogotkom na dva minuta pre kraja povećao prednost na četiri košai to se ispostavilo kao jedan od odlučujućih trenutaka u meču.

Bledso je postigao 13 poena i imao sedam asistencija i četiri skoka, pa su Baksi pobedili posle četiri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: