Bogdan: Nikad nisam imao toliko talenata oko sebe

Bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović polako ovladava načinom igre i tempom NBA lige.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

13:57

Bogdan: Nikad nisam imao toliko talenata oko sebe
EPA

On je u razgovoru za Basketball Insiders rekao da je igra brža i da je fizički dosta zahtevna.

"Pričamo o nečemu potpuno drugačijem. Očigledno da se igra više fizički, da je igra brža. Mnogi 'klinci' trče kad im se ukaže i najmanja prilika. Ovde, ako protivnik vidi da ima makar malo prostora da šutiraju ili kreiraju, iskoristiće to i neće da stanu. To je ono čemu moram da se prilagodim", rekao je Bogdanović.

On je u svoju prvu NBA sezonu ušao kao šampion Evrope sa Fenerbahčeom i vicešampion Evrope sa Srbijom, ali je ušao i povređen. Propustio je tri prva meča zbog povrede zgloba, a Kingsi su od početka sezone na 2-8. Uprkos lošem početku sezone, Bogdanović veruje u svoju ekipu.

"Nikada nisam video toliko talenta oko sebe. Neverovatno je šta su u stanju da urade. Samo im treba malo vremena i iskustvo da bolje razumeju igru. Još uvek mislim da imamo dobar tim i da možemo da uradimo mnogo stvari ali treba imati vremena", kaže 25-godišnjak.

Od prve utakmice u sezoni prosečno ima 10.1 poen, 2.4 skoka i 1.6 asistencija uz odličan šut iz igre (48.3 odsto). Na parketu provodi 25 minuta po utakmici i objašnjava da ima štošta da uči.

Ulogu mentora u Kingsima imaju Zek Rendolf i Vins Karter.

"Neverovatni su. Iskustvo koje imaju... Svaki od njih je igrao važne utakmice u karijeri, poput finala konferencija. Dok su bili mlađi bili su sjajni igrači, a i dalje su odlični. Oni su i naši lideri i uče nas na pravi način", istakao je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: