Svet pod nogama – Jokić je među najboljima u NBA!

Mladom Somborcu Nikoli Jokiću svet je pod nogama – dominira NBA ligom i tokom noći je oborio sopstveni rekord po broju poena.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

11:30

Svet pod nogama – Jokić je među najboljima u NBA!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Jokić je odigrao partiju karijere u pobedi svog Denvera nad Bruklinom, rezultatom 112:104, postigavši 41 poen (16-25 iz igre, od čega 4-9 za tri, 5-6 bacanja) za samo 31 minut.

Nekadašnji košarkaš Mega Leksa je uhvatio 12 lopti, a koliko je bio dominantan u duelu sa ’Mrežicama’ pokazuje podatak da je za poen nadmašio čitavu startnu petorku rivala.

"Imao je posebno veče, postigao je 41 poen i pogodio četiri trojke iz devet pokušaja. Taj momak može da uradi sve i ovakva utakmica nam je bila potrebna. Nisam imao pojma da je postigao više poena od čitave petorke Netsa, imam problema sa matematikom", rekao je trener Majk Meloun posle utakmice, a onda se osvrnuo i na to da je Jokić oborio sopstveni rekord.

"Pretpostavio sam zbog reakcije publike. Prethodno je promašio nekoliko šuteva za tri poena i, kada je na kraju pogodio iz reketa, mogli ste da čujete reakciju navijača. Ja ne pratim takve stvari, nedavno je imao tripl-dabl, a ja nisam imao pojma o čemu se radi jer ne pratim individualnu statistiku. Više me zanima da li igramo na pravi način. Činjenica da je postigao rekord karijere, što je važnije u trijumfu svoje ekipe, jeste fantastična". Osim neverovatnog košgeterskog učinka i 12 skokova, imao je po dve blokade i ukradene lopte, pa je novinare zanimalo da li postoji nešto što Somborac ne može da uradi?

"Ne može da skoči visoko. To je jedino što ne može da uradi. Ali on je pretalentovan, izuzetno šutira za tri poena ove sezone i tim igra tako da mu omogući slobodne šuteve. Može da asistira drugima, pogađa iz reketa i on je impresivan igrač. Prestaću da govorim da je impresivan mladi igrač, ne zanima me koliko godina ima, ali Nikola Jokić je jedan od boljih igrača u NBA ligi".

Ove sezone u najjačoj ligi sveta prosečno beleži 17,9 poena, 11,6 skokova i 4,5 asistencija po utakmici.

"Mora da igra onako kako mu odbrana dozvoli. Trenutno, mnoge ekipe igraju ’dole’, pa se njemu otvara prostor spolja i ima vremena koliko poželi. Može da šutira ili da ide u ’2 na 1’. Takve stvari čini izuzetno dobro i za sada šutira sjajno. Njegova dodavanja razaraju ekipu – videli smo kako pogađa, ali njegova vizija, organizacija igre i nesebičnost je ono što Nikolu Jokića odvaja od svih ostalih igrača. Ne može mnogo košarkaša da igra sa takvom lakoćom. I večeras je bilo njegovih karakterističnih dodavanja", istakao je trener Denvera.
Foto: Tanjug/AP Photo/Kathy Willens
Vil Barton nije bio iznenađen reakcijom publike koja je u finišu uzvikivala "MVP, MVP".

"Naravno da sam čuo, bili su glasni. Zaslužio je to, izašao je na parket i priredio im šou. Kada čovek počne takav meč, želite samo da gledate kako nastavlja. Hteli smo da postigne što je moguće više poena".

Pol Milsap je ove godine stigao među ’Grumenje’ i činilo se da će imati prednost u odnosu na Srbina, ali njih dvojica za sada dobijaju dobru minutažu.

"Igrao je veoma agresivno od početka utakmice, juče na treningu je bilo primetno da je povećao agresivnost i to smo preneli na meč. Sada znamo pozicije jedan drugome, šta ovaj drugi voli da radi. To je uvek proces, kada novi momak poput mene ulazi u sistem. Osećamo se dobro, ja se osećam komfornije na terenu i to mnogo pomaže".

Protiv Bruklina su u finišu druge četvrtine, kada se rezultat lomio, preuzeli odgovornost i zajedničkim snagama doneli dvocifrenu prednost, pritom odlučivši pobednika.

"Da, bilo je očigledno da smo ga tražili u svakom napadu. On je igrač koji uvek prvo gleda kome će dodati, to je pokazatelj o kakvom je čoveku i košarkašu reč. Ali kada te tako krene, nastavljaš da šutiraš – ne osvrćeš se i ne gledaš kome ćeš dodati loptu. To nam je potrebno od ’Džokera", zaključio je Milsap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: