Vreme kada je "Garden" bio košarkaški raj

Njujork -- Sredina 1960-tih godina. U eri društvenih promena, ovaj grad predstavljao je raskrsnicu, pošto su se u njemu mešale različite kulture, rase i ideje.

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2017.

10:00

Vreme kada je
Getty Images

“Velika jabuka“, kako se popularno zove Njujork, bio je centar sveta, a i centar sportskih dešavanja.

Stari Medison Skver Garden i žitelji ovog grada živeli su za Koledž košarku, svake večeri dvorana je bila ispunjena do poslednjih mesta i susreti univerzitetskih timova bili su važniji od američkog fudbala.

Međutim, sa Niksima je bila drugačija situacija. Ekipa je tih godina bila veoma loša, nikome nisu bili važni i niste mogli da podelite, a kamoli prodate kartu za njihove utakmice.

Interesovanje navijača bilo je veoma malo jer Niksi nisu uspeli sedam godina zaredom da uđu u plej-of i svake sezone služili su rivalima za poboljšanje statistike i skora.

Takođe, ni NBA liga nije bila razvijena kao što su bili bejzbol ili fudbal. Prema rečima Fila Džeksona od nekog prosečnog ugovora nije moglo da se živi. Nisu postojali privatni avionski letovi, već su igrači putovali zajedno sa ostalim stanovištvom.

Iz svega ovoga vidimo da najjača liga na svetu nije bila toliko popularna, ali pojavom neke nove generacije Njujorka sve je krenulo polako da se menja.

Kompletnu temu o usponu i padu legendarne franšize pročitajte u našoj temi – Od slavne istorije do kolapsa – vreme kada je Garden bio raj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: