Grizlisi pobedili loše Kliperse i jure vrh Zapada

Sjajnom timskom partijom košarkaši Memfisa savladali su Los Anđeles Kliperse na gostujućem terenu rezultatom 113:104.

Izvor: B92

Subota, 04.11.2017.

22:59

Grizlisi pobedili loše Kliperse i jure vrh Zapada
Getty images

Ekipa Doka Riversa u kojoj i dalje nema povređenog Miloša Teodosića nije uspela da u finišu meča stigne do preokreta.

Čak sedmorica igrača iz redova Grizlisa su imala dvocifren učinak, predvodio ih je Majk Konli sa 22 poena, Tajrik Evans je ubacio dva manje, a Mark Gasol je dodao 21.

Na drugoj strani je dominirao Blejk Grifin (30 poena, 11 skokova), a u odsustvu kapitena Srbije veću napadačku ulogu je imao Patrik Beverli – upisao je 23 poena, ali je promašio čak 10 šuteva iz igre.

Zakazao je Danilo Galinari, ubacio je samo 10 poena za 35 minuta, bez ubačene trojke, nije se proslavio ni Ostin Rivers (7 poena za 37 minuta) a više od 10 poena za Kliperse dodali su Lu Vilijams (13) i Diandre Džordan.

Klipersi su se mnogo mučili na domaćem terenu, ubacili su svega 4 trojke iz 26 pokušaja, dok Grizlisi imali odlično šutersko veče – 13/31 za tri poena, ukupno 40/84 iz igre.

Ekipa iz “Grada anđela“ je zabeležila treći poraz u sezoni, dok je Memfis iznenađujuće na drugom mestu Zapadne konferencije, sa 6 pobeda i 3 poraza, uz utakmicu manje u odnosu na vodeće Hjuston Roketse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: