Kviz: Sada svi prate NBA – šta znate o Balkancima?

Balkanski temperament, hrabrost i košarka...

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

17:00

Kviz: Sada svi prate NBA – šta znate o Balkancima?
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Spojite ta tri, izaberite najbolje iz svake od bivših zemalja Jugoslavije i dobijete tim kome se ne bi suprotstavljale nikakve Španije, Litvanije, Francuske.

Ako razmišljamo iz ugla reprezentacija, dovoljno je videti da su Srbija i Slovenija igrale u finalu poslednjeg Evrobasketa, a Crna Gora i Hrvatska su stigle do nokaut faze takmičenja.

Osim toga, Srbija je igrala u finalu Olimpijskih igara prošle godine, te finalu Mundobasketa 2014.

Toliko je Balkan moćan kada je reč o reprezentacijama. Ipak, ako pogledamo klupski, gotovo svaki igrač potvrdu o svojoj klasi dobije tek ako se pokaže u najjačoj ligi na svetu – NBA.

U krajnjoj liniji, oba puta su (i u Španiji 2014. i Riju 2016.) Amerikanci bili bolji u finalima od Srbije.

Za prethodnih tridesetak godina je bilo više igrača sa ovih prostora koji su igrali u najjačoj ligi na svetu, onih koji su ostali na pragu NBA pa ipak postali legende pod nekim drugim Suncem, ali i momaka koji su u Americi ostavili traga. Neke od detalja iz njihovih života i karijera, neke srećnije, neke tužnije saznajemo kroz kviz o Balkancima i NBA ligi.

Da počnemo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: