"We want Boban" polako iščezava

Očekivali smo veću minutažu za Bobana Marjanovića ove sezone u Detroit Pistonsima, ali kako ona odmiče sve je izvesnije da je neće dobiti.

Izvor: AK

Utorak, 31.10.2017.

16:00

Foto: Tanjug/AP Photo/Ben Margot

Odlazak Arona Bejna najavio je više prostora za Marjanovića u rotaciji Pistonsa, Sten van Gandi je u prvih sedam utakmica eksperimentisao sa nekoliko postava u kojima su skoro svi igrači imali solidnu minutažu, osim Marjanovića.

Srbin je u prvih sedam mečeva svog tima šansu dobio na samo jednom, od četiri na koliko je bio u rosteru, i to svega četiri minuta. Ne očekuje se ništa drugačije ni na gostovanju Lejkersima u Los Anđelesu.

Kvota da će Lejkersi slaviti na domaćem terenu je 2,60, a pogledajte i ostale kvote kladionice MOZZART za NBA ligu.

Van Gandi kao alternativu za svog startnog centra Andrea Dramonda najviše voli da koristi krilnog centra Džona Leuera, iako s njim Pistonsi odmah gube balans u skoku u odnosu na vreme sa Dramondom na parketu, upravo onom segmentu gde bi Marjanović mogao da značajno doprinese.

Međutim, dobre igre Pistonsa i pet pobede, među kojima i dva sjajna preokreta protiv Klipersa u Los Anđelesu sa -13 i Voriorsa u Ouklendu sa -14 u trećem periodu, jasno pokazuju da je Van Gandi pronašao formulu koju želi, a njen sastojak nije Srbin.

Iako plaćen 21 milion na tri godine, iako miljenik navijača, Marjanović je sve dalje od NBA parketa. A usled dobrih rezultata Pistonsa polako iščezava i podrška sa trbina i povici "We Want Boban".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: