"Samo Džordan ili Fil, bili su strašni mentori"

Legendarnom beku Lejkersa Kobiju Brajantu samo dva imena padaju na pamet i samo dve osobe koje bi mogle da ga predstave na prijemu u Kući slavnih.

Izvor: MLJ

Subota, 28.10.2017.

16:54

EPA-EFE / Yoan Valat

Springfild, Masačusets. Pet titula šampiona NBA lige, zasluženo i više od jednog MVP priznanja, dva puta najbolji strelac lige, redovni član top defanzivne petorke lige...

Gomila je individualnih priznanja koja penzionisanom Brajantu garantuju prijem u "Hall of fame" status jednog dana.

Od aprila 2016. i završetka karijere Brajant se bavi investiranjem, radom na novim linijama patika sa oznakom "Mambe", ali i pokretanjem brendova koji nemaju mnogo veze sa košarkom već sa tehnologijom i gejmingom.

Međutim, u razgovoru za "Kompleks", odgovara na pitanje zašto su baš Fil Džekson i Majkl Džordan jedini koji mu padaju na pamet kao jedini koji bi mogli da ga "uvedu" i predstave kao 'hol of fejm' igrača.

"Sjajno pitanje. U smislu ko bi mogao da me predstavi, za mene su to dve osobe, Majkl Džordan ili Fil Džekson. Oni su bili najbolji mentori, ne samo u karijeri sportiste, već i osobe. I ono što bih mogao da kažem je samo mnogo puta 'hvala'. Jer sam imao mnogo pomoći tokom tog puta. Mnogo, mnogo pomoći", rekao je Brajant.

"Mamba" otkriva i da se nakon profesionalne karijere duge 20 godina više okrenuo i svojoj porodici, ali i šta poručuje svojoj deci.

"Budite bolji svakog dana. To je sve. Imate velike ambicije i snove koji mogu da se ostvare za 15 ili 20 godina od sada, ali jedini put da stignete do tamo jeste da postajete bolji svakog dana. Pomalo svakog dana. To je to. I onda kada ubrzate vreme godinama unapred i odjednom pogledate unazad, videćete sjajnu stvar koju ste stvorili. Sikstinska kapela nije nastala za dan, nego delić po delić. I na taj način mi živimo. To je ono što pričam svojim ćerkama", kaže Brajant.

Za oko mesec dana, 29. novembra će biti tačno dve godine otkako je košarka saznala da ostaje bez jednog od najboljih igrača koje je svet ikada video. Brajant je od tog trenutka do poslednje utakmice praktično bio zvezda turneje od koje se oprostio sa 60 poena u košu Juta Džeza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: